27-åringen kombinerer studiene ved Noroff med jobben som digital designer. 

– Jeg elsker digital design, og det å jobbe med design hvor brukeren er i sentrum, forteller Maret Teigen (27). Hun studerer UX-design ved Noroff nettstudier, en ettårig teknologiutdanning som også tilbys ved campus Oslo.

– Jeg har allerede en bachelorgrad i visuell kommunikasjon, men jeg ønsket å spesialisere meg mer innen UX-design. Siden jeg hadde et «vanlig» bachelorløp tidligere, ønsket jeg å prøve noe helt annet, og valgte derfor nettstudier, sier hun.

Nettstudier gir rom for mer fleksibilitet i hverdagen, og kan gjennomføres hvor som helst, når som helst. Dette passet bra for Maret, som i januar landet en attraktiv stilling som digital designer i et kreativt byrå. 

Det jeg har lært har jeg bruk for hver dag på jobbMaret Teigen

– Jeg var så heldig at jeg fikk muligheten til å kombinere både jobb og studier, og jeg har en 80% stilling ved siden av studiet. Derfor blir det mye skole på kvelden etter jobb og i helgene, forteller hun.

Hun fortsetter:

– Noroff publiserer hele ukens agenda hver mandag, noe som gjør at jeg kan planlegge uken. Dette gjør også at jeg kan fordele arbeidet over hele uken, som igjen reduserer stressnivået betraktelig. Jeg jobber når jeg har tid, men at studiet er såpass fleksibelt betyr også at man må finne en personlig balanse som fungerer.

Avgjørende for karrieren

Studentene på UX-design får praktisk kompetanse i blant annet brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign. For Maret har kunnskapen vært svært matnyttig i jobben som digital designer.

– Jeg liker at vi lærer hele prosessen fra start til produktet er klart, og jeg ser at denne kompetansen hjelper meg mye i arbeidslivet. Det jeg har lært hos Noroff har jeg bruk for hver dag på jobb, og det er virkelig en studieretning jeg anbefaler til alle som er interessert i digital design, forteller hun.

Etter at hun er ferdig med studiene ved Noroff, skal hun tre inn i en 100% stilling som digital designer.

– At jeg valgte UX-design var helt avgjørende for at jeg fikk denne stillingen, smiler hun.

UX-design tilbys som campusstudier i Oslo og som nettstudier. Studiet har løpende opptak, og du kan dermed sikre deg studieplass nå.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top