Jeg tror et nettstudium i digital markedsføring kunne hjulpet mange, sier 24-åringen.

Digital markedsføring er veldig fremtidsrettet. Man blir godt rustet for markedsføring på nett og hvordan man burde tenke for å overleve i den digitale konkurransen.

Når man studerer noe man er interessert i er det enkelt å holde seg motivert – det hjelper også at alt av materiell på studiet er nytt, spennende og up to date, sier Johanne.

Johanne Lilleengen er 24 år og bor i Bærum. I 2018 var Johanne ferdig med en bachelorgrad i internasjonal markedsføring, men bestemte seg for å studere videre for å spisse kompetansen og bli bedre rustet for den digital verden. Digital markedsføring hos Noroff ble svaret, og Johanne har nå sikret seg jobb som Digital Channels and Design Manager for selskapet Data Respons.

Får testet kunnskap fra studiet

Jeg har jobbet hos Data Respons siden midten av september. I prosessen med å få jobb søkte jeg på alt jeg så på finn, NAV sine sider og andre sider hvor jeg fant interessante stillinger. Jeg tror det er viktig å søke på alt man ser av interesse, og heller la arbeidsgiver bestemme om man er kvalifisert eller ikke i stedet for å begrense søket.

Johanne er storfornøyd med jobben sin, trives godt og føler arbeidsplassen bidrar til å utvikle kompetansen hennes videre.

Jeg trives veldig godt i jobben min og får testet kunnskap fra skolebenken. Det er alltid noe nytt og spennende som skjer, så det er aldri en kjedelig dag på jobb. Jeg får prøvd meg på et bredt spekter, noe som er veldig gøy som nyutdannet.

Jeg jobber mye med nettsiden og de andre sosiale flatene, men jeg føler at ingen dag på jobb er lik! Jeg hjelper også de andre med litt forefallende arbeid og jobber mer eller mindre som konsulent for datterselskapene våre innen digital markedsføring.

Hun fortsetter:

Jeg føler også at jeg har lært utrolig mye nytt på den korte tiden jeg har begynte i Data Respons. Jeg har veldig flinke folk rundt meg, så jeg prøver å tilegne meg så mye av deres kunnskap som mulig!

«»

Foto: Adobe Stock

Vinn-vinn-situasjon

Så langt har jeg fått bruk for nesten alt jeg har lært på studiet. Google analytics, copywritign og SEO er helt klart noe enhver som har en nettside burde ha en viss forståelse for, og jeg tror et nettstudium i digital markedsføring kunne hjulpet mange.

Hun fortsetter:

I løpet av studiet hadde vi flere studentprosjekter hvor vi jobbet med å anvende det vi hadde lært for å hjelpe faktiske bedrifter. Dette var helt klart en vinn-vinn-situasjon for både oss og dem.

Studietiden min hos Noroff har gitt meg en veldig god oversikt og forståelse for hvordan markedsføring over nett fungerer, i tillegg til at jeg også har blitt mer klar over hva som er viktig å holde meg up to date med.

Ville du anbefalt digital markedsføring hos Noroff til andre?

Ja helt klart, i hvert fall hvis man er litt digitalt/teknisk anlagt. Jeg har ikke alltid vært en veldig strukturert person, men måten nettstudiet er lagt opp får man kontinuerlig arbeid gjennom hele studiet og man får prøvd seg både teoretisk og i praksis, avslutter hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top