Det vi lærer gjennom studiet er veldig relevant. Det er flere som spør meg om små og store oppdrag når de ser at jeg studerer grafisk design, sier Karianne (37).

Jeg valgte denne utdanningen fordi det alltid har vært en drøm for meg å jobbe innen kreativitet, og gjennom studiet i grafisk design får man jobbet med kreativiteten hver dag og sette ideer til liv, sier Karianne Sunde Nøss (37).

Hun studerer grafisk designNoroff Nettstudier, samtidig som hun er bosatt i Mandal.

Jeg er trebarnsmor og har en mann som er selvstendig næringsdrivende, så det sier seg selv at fleksibilitet er veldig praktisk, sier 37-åringen.

Bratt læringskurve

Drømmen er å ha et eget firma, og faktisk klare å livnære seg av det man elsker mest, sier Karianne.

Gjennom studiet i grafisk design lærer hun å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon.

Det som har vært interessant er å se hvordan ting fungerer, og lære om alt fra farger, former, enkle ting man ikke tenker over i hverdagen til mer komplekse ting som HTML-koding, som jeg ikke hadde noe som helst kunnskap om fra før. Læringskurven er bratt, men det er bare utrolig gøy.

Hun fortsetter:

Jeg lærer også meg selv å kjenne bedre, og vet mer og mer hva som fungerer og ikke for meg.

Spent på nettstudier

Jeg må innrømme at jeg var ganske spent på hvordan det var å studere via nett før jeg startet, om det var live-streaminger med lærerne, eller hvordan det fungerte.

Les også: Slik fungerer nettstudier

For min del fungerer nettstudier bedre enn forventet. Jeg synes det er gode løsninger med tanke på fagstoff og relevant informasjon, som lesestoff og læringsvideoer. Å være nettstudent avhenger av at du faktisk bruker tid på studiene og har disiplin til det, for det er ingen klokke som ringer deg inn til timen.

Hun forteller at hverdagen begynner å bli ganske rutinebasert.

Med en gang barna er sendt på skole og i barnehage rigger jeg meg foran PCén for å ta fatt på dagens arbeidsoppgave. Nettstudiene gjør at hverdagen i seg selv blir mye enklere i forhold til organisering, logistikk og frihet.

Sug til deg alt av kunnskap

Karianne forteller at hun har fått god kontakt med noen av de hun studerer sammen med.

Det har nesten vært livsviktig for meg under studiene. Jeg har enda ikke hatt gleden av å møte dem, men vi har en chattegruppe hvor vi spør om råd og tips, og hjelper og støtter hverandre i en noen ganger hektisk periode, sier nettstudenten.

Lærerne er flinke på tilbakemeldinger, både når det gjelder konstruktiv kritikk, hjelp og forslag til forbedringer, samt å fortelle hva som er bra. På oppgaver er feedbacken grudig og man får vite hva man må jobbe videre med.

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

Go for it! Det er utrolig spennende og lærerikt. Ha en plan for uka og vær disiplinert. Sug til deg alt av kunnskap og lærdom, alt er faktisk relevant. Ikke nøl med å spørre dersom du lurer på noe, alle er der for å hjelpe deg. Og ikke minst, prøv å knytte kontakt med medstudenter enten på nett eller i real life. De er utrolig fine støttespillere å ha, da dere er i samme båt, og man hjelper hverandre så godt man kan, og ikke minst lærer av hverandre, avslutter Karianne.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top