Jeg har aldri vært mer fornøyd med valg av studier, sier Helene.

Helene Bliksvær Hansen er 25 år gammel og holder på med en bachelorgrad i interaktive medier – spill. Hun har valgt å ta studiet sitt via nettstudier for å slippe og flytte fra venner og familie.

Å kunne studere interaktive medier-spill og lære av så mange talentfulle lærere er gull. Jeg får jobbe med mange med samme interesser som meg og lærer å forstå og bruke ulike programmer.

Studiet gir meg en bachelorgrad. Jeg tror at det vil være ekstremt verdifullt i det store og hele. Store spillindustrier ber om bevis som viser at du stikker deg ut fra resten, at du har studert noe som er relevant og at du allerede har erfaring. Siden Noroff lar oss bygge en egen portofolio, har vi utrolig masse å vise fram når vi begynner å søke på jobber, sier 25-åringen.

Bransjerettet og relevant for arbeidslivet

Helene er svært fornøyd med sitt valg av studium. Hun har en klar oppfatning av hva arbeidslivet vil ha og synes interaktive medier – spill gjenspeiler dette godt i undervisningen.

Det viktigste jeg har lært i løpet av studiene er hvordan ting fungerer i den profesjonelle verden. Ikke bare lærer du nyttige programmer og metoder gjennom studiet, men du lærer også å arbeide med andre, vite hva som er viktig å kunne i arbeidslivet og hva som trengs av deg for å stå ut fra resten av mengden. Jeg kunne aldri fått denne «inside»  informasjonen jeg har fått fra Noroff, og ville aldri lært alle triksene som kan brukes i de forskjellige, kompliserte softwarene.

Hun opplever sitt studium som svært bransjerettet og relevant for arbeidslivet.

Siden vi hele tiden jobber med portfolioene våre, så er alt vi gjør relevant for arbeidet vi skal inn i framtiden. Ikke bare blir vi "Game Designere", men vi lærer alt annet i industrien, som betyr at selv om vi ikke får drømmejobben med det samme, så kan vi fortsatt sette oss inn i arbeidslivet og jobbe oss oppover. Jeg kan gjøre alt som trengs for å lage et spill, og derfor er jeg og alle andre i studiet så ønskede i industrien, siden vi har så mye mer kunnskap enn de fleste, sier Helene.

«»

Helenes hjemmekontor. Foto: Privat

Setter stor pris på fleksibilitet

Nettstudiene gjør at jeg kan fortsette å bo nær venner og familie. Jeg reiser ofte utenlands eller andre steder i Norge. Ved å studere via nettstudier kan jeg ta med arbeidet hvor som helst og være del av timene.

Fleksibiliteten som nettstudiene gir, er noe 25-åringen setter stor pris på.

Det som er så behagelig med nettstudier er at jeg kan stå opp rett før timen begynner, ta med frokosten og sitte i pysjamasen foran dataen. Jeg kan kommunisere med både lærer og medelever via kommunikasjonsplattformer. Deretter får vi masse oppfølging når vi jobber med oppgaver og leveringer etter timen. Selv om jeg kanskje har jobb eller andre møter i løpet av denne tiden, får jeg ofte svar også senere på dagen og jeg kan ta igjen timer jeg har mistet siden alt blir lagt ut som videoer senere. Jeg kan altså bygge dagen min som jeg selv vil ut ifra hva annet jeg har å gjøre, dette er ekstremt praktisk for mange med en full hverdag med familie og jobb ellers.

Bedre oppfølging som nettstudent

Jeg har kontakt med alle studentene i min klasse, både online og de som er på campus. I tillegg har jeg kontakt med alle studenter ellers på skolen og de som er ferdig utdannet. Vi jobber alle sammen selv om vi ikke ser hverandre i klasserommet hver dag. Vi har for eksempel alle jobbet med det samme prosjektet og det fungerte veldig bra, sier Helene engasjert.

Ifølge 25-åringen er faglærerne svært hjelpsomme og tilgjengelige.

Lærerne er følger oss opp veldig hyppige, både online og i klasserommet. De ringer ofte til hver enkelt for å følge opp og hjelpe med oppgaver og leveringer. Hvis det oppstår problemer med forbindelsen eller streamingen, så fikser de det med en gang så alle kan delta i timene.

Om noen har spørsmål, så får man svar så fort som mulig, og det er flere steder å kontakte dem, som Moodle, Skype, E-mail eller lignende. Jeg føler at jeg får bedre oppfølging her som nettstudent enn det jeg har fått tidligere, avslutter hun.

Er du interessert i 3D?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om 3D-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Bli 3D-designer og skap estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer. Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top