Nettstudiene i frontend-utvikling førte til jobb som webutvikler hos Story House Egmont: - Jeg får bruk for alt jeg har lært om HTML, CSS og Javascript på studiet.

Vilde Halvorsen var i utgangspunktet sikker på at hun ønsket å jobbe med noe innen helse. Hun prøvde mye forskjellig, både studier og jobber innen feltet, men klarte ikke helt å finne motivasjon til å fortsette.

Etter mange forsøk og pauser fant jeg ut at jeg måtte grave litt dypere for å finne ut hva som faktisk motiverer meg. Jeg kom på at jeg likte veldig godt å drive med HTML da jeg var litt yngre. I tillegg hadde jeg jobbet med avanserte IT-systemer i førstegangstjenesten, noe jeg også syns var veldig gøy.

Etter å ha undersøkt litt kom hun frem til at studiet i frontend-utvikling ved Noroff Nettstudier kunne være riktig for henne, ettersom det var en god blanding av det kreative og tekniske. Hun kunne begynne nesten med engang, ettersom nettstudier har fire oppstarter i året.

Fikk jobbe med ekte kunder

Den tidligere Noroff-studenten forteller at oppgavene på studiet tok for seg reelle situasjoner man vil kunne møte i arbeidslivet, i tillegg var det mulighet for å jobbe med ekte kunder.

Jeg kunne sitte i timevis uten å merke at klokka gikk. Vilde Halvorsen

Det var veldig gøy når jeg etter hvert begynte å mestre oppgavene og utfordringene ble mer avanserte, samtidig som de gikk raskere å løse. Dette var veldig motiverende, og jeg kunne sitte i timevis uten å merke at klokka gikk. Jeg har aldri opplevd det med noe annet jeg har gjort, forteller hun.

Vilde begynte på studiene under koronapandemien, derfor var nettstudier mest aktuelt for henne på grunn av nedstengingen i samfunnet.

Jeg liker å jobbe selvstendig og klarte å være disiplinert nok til å fordele arbeidet på en måte som funket for meg. Det var ukentlige innleveringer, noe som gjorde det enklere å jobbe jevnt. Mot slutten av hvert emne var det også emneoppgaver, i tillegg til en prosjektoppgave mot slutten av hvert semester.

På slutten av studiet fikk Vilde sitt første barn, noe som gjorde at det var fint å kunne styre hverdagen i eget tempo. Hun tok permisjon før siste eksamen, som hun tok opp igjen noen måneder senere.

Jeg fikk god støtte og veiledning fra administrasjonen og mine nærmeste lærere, sier hun.

Jobber med design og programmering

Samme dag som Vilde hadde levert siste eksamen, søkte hun på en stilling som webutvikler hos Story House Egmont. Hun endte opp med å få jobben og jobber nå med design og programmering i selskapet. Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge.

Som nyutdannet har jeg mye å bidra med, ved at jeg for eksempel har et nytt syn på trender og arbeidsmetoder. Vilde Halvorsen

Stillingsbeskrivelsen er noe utenfor det vi lærte på studiet, men man lærer så mye når man kommer ut i jobb, og det er veldig gøy. Jeg har vært veldig heldig med arbeidsmiljøet og kollegaer, ettersom de ser verdien i en mangfoldig arbeidsplass med både erfarne og nyutdannede, sier hun.

Vilde jobber primært med utvikling av nettsider i front, samt med databaser og servere. Arbeidsoppgavene er varierte, og hun har frihet til å velge retning etter interesser om hun ønsker det.

Jeg jobber med mange erfarne folk som har vært lenge i gamet. Som nyutdannet har jeg mye å bidra med, for eksempel har jeg et nytt syn på trender og arbeidsmetoder.

Hun har en klar oppfordring til andre som vurderer samme karriereretning som henne.

Legg ned godt arbeid og sørg for at motivasjonen for å drive med dette kommer fra riktig sted, slik at når du sitter fast med utfordringer, så klarer du å stå i det. Belønningen når du mestrer det, er så utrolig givende, avslutter hun.

Les mer om studiet i frontend-utvikling her.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top