Nettstudenten er ikke engstelig for at kunstig intelligens vil erstatte grafiske designere, hun anser det heller som en nyttig ressurs.

Silje Fitjar Helland (24) valgte å studere grafisk design fordi hun alltid har elsket å jobbe kreativt. Studiet gir henne muligheten til å tenke utenfor boksen, noe hun setter veldig pris på.

Jeg synes det er veldig innholdsrikt og spennende. Du lærer noe nytt hver dag, og det er aldri kjedelig. Det har også gitt meg nye venner, selv om det er nettstudier. Jeg trives veldig godt, sier hun.

24-åringen elsker fleksibiliteten ved å studere på nett.

Jeg kan studere hvor jeg vil, når jeg vil. Det hjelper veldig på motivasjonen og gjør at jeg kan planlegge min studiehverdag som jeg selv vil.

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Du kan jobbe fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon. Studiet er tilgjengelig på alle våre campus og som nettstudier.

AI blir et nyttig verktøy

Den siste tiden har det vært mye snakk om kunstig intelligens (AI) og i hvilken grad det kommer til å ta over flere yrker. Silje er ikke bekymret for at grafiske designer skal bli erstattet.

Jeg tror AI blir et nyttig verktøy som kan gi nye perspektiver og løsninger på ting. Silje Helland

Jeg vet at mange er redd for at AI vil ta over for grafiske designere i fremtiden, men det tror jeg ikke er tilfelle. Jeg mener det heller blir et nyttig verktøy som kan gi nye perspektiver og løsninger på ting. Det vil også hjelpe til med å gjøre jobber mer effektive og spennende, sier 24-åringen.

Hun forteller at faglærer på studiet legger til rette for bruken av AI ved å lære studentene om det og oppmuntrer de til å eksperimentere.

Lærerne er også tydelig på hva som er innenfor med kunstig intelligens og ikke, slik at vi vet hvordan vi kan bruke det i eget arbeid.

Silje bruker ofte AI for å skaffe seg inspirasjon til for eksempel fargevalg, illustrasjoner og stiler. Hun forteller at det også er et nyttig verktøy som blant annet gir muligheten til å fjerne eller legge til elementer i bilder.

Den største fordelen er hvor raskt flere arbeidsoppgaver plutselig går. Å fjerne bakgrunn på et bilde i Photoshop? Det tar fem sekunder. I tillegg kan det gi mye inspirasjon og hjelp i den kreative prosessen.

– Når jeg er ferdig, er det største ønsket å få jobbe med grafisk design sammen med et team. Jeg håper å få en jobb der jeg kan bruke det jeg har lært på studiet, avslutter Silje.

Ønsker du å lese mer om Grafisk design og AI? Les intervjuet vi tidligere hadde med linjeleder på studiet i grafisk design her.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top