Etter å ha jobbet som lærer i 15 år, kjente Kirsti (45) et behov for å prøve noe nytt. Valget falt på nettstudier i teknisk design. 

Kirsti Eide Friell studerer teknisk design – mekanisk og Digital Prototyping via Noroff Nettstudier. Det hun liker spesielt godt med studiet er de kreative prosessene der hun får utvikle idé til ferdig produkt digitalt eller fysisk.

For å få til gode produktdesign så har det vært mye programvarelæring og jeg har også måttet friske litt opp i mattekunnskapene mine. Visualisering av produktene jeg har jobbet på har vært ekstra gøy fordi sluttresultatet ofte ser veldig proft ut, sier hun.

På studiet i teknisk design – mekanisk, lærer du å tegne, modellere og visualisere mekaniske sammenstillinger og konstruksjoner innen DAK, produktdesign og digital prototyping. Studiet er tilgjengelig via nettstudier, og har neste oppstart i oktober.

Ønsket å jobbe med noe kreativt

Kirsti har undervist i mediefag på videregående og har elsket å jobbe med elever og kreative prosesser.

Et av prosjektene vi jobbet med handlet om profileringsdesign, der elevene blant annet skulle lage egen logo. Vi hadde et samarbeid med FabLab i Moss der de fikk printe, frese eller brodere sin ferdige logo på et produkt. Jeg var der som veileder og lærer, men kjente at jeg selv hadde lyst til å jobbe kreativt og da var det 3D print som lokket mest, forteller hun.

Interessen for 3D print gjorde at 45-åringen søkte seg inn på studiet i teknisk design. Ettersom studiet er nettbasert, har Kirsti lett kunnet kombinere hverdagen sin som student med familieliv. Hun har også vært veldig heldig og møtt en medstudent som hun har samarbeidet tett med. Selv om det er en del egenstudier, er lærerne tilgjengelige for spørsmål eller veiledning hver eneste skoledag på enten forum eller e-post.

Jeg har lyst til å trekke frem spesielt en lærer som heter Haakon som har tatt seg til tid til å tydeliggjøre og forklare slik at jeg har opplevd mestringsfølelse underveis, sier nettstudenten.

Digital prototyping har begynt å bli godt etablert innen flere bransjer. Kirsti Eide Friell

📷: Studentarbeid av Kirsti.

Praksis på sykehus

Kirsti forteller at innholdet i studiet har vært veldig variert og at hun har fått et godt innblikk i de uendelige mulighetene innen digital prototyping.

Digital prototyping har begynt å bli godt etablert innen flere bransjer, men det er fortsatt i enorm utvikling. For min del er det prosessene fra idé til ferdig produkt som har vært mest spennende.

På studiet har de hatt livestream med folk fra bransjen som har snakket om fagfeltets utvikling i Norge og gitt informasjon om bransjen.

Mange av oppgavene og teorien vi har gått gjennom har en forankring i eksisterende produkter og det har vært fokus på brukervennlighet og bransjestandard.

For tiden er Kirsti i en spennende og lærerik praksisperiode som intern på 3D-senteret ved Oslo universitetssykehus.

Medisinsk 3D-print innenfor for eksempel ortopedi er definitivt et område jeg kunne tenkt meg å utforske etter studiene. Jeg synes også produktdesign og visualisering er spennende, og er derfor også veldig åpen for muligheter innen dette, avslutte hun.


Relaterte studier

Teknisk design - Mekanisk på Noroff

Teknisk design - Mekanisk

Praktisk utdanning hvor du lærer om mekaniske sammenstillinger og konstruksjoner. Dette er kunnskap som er ettertraktet i flere bransjer, og vil kunne åpne dører for mange spennende muligheter i blant annet konstruksjons- eller oljebransjen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design - Arkitektonisk på Noroff

Teknisk design - Arkitektonisk

Praktisk utdanning for deg som ønsker å jobbe teknologisk og kreativt med arkitektur og modellering. I arbeidsmarkedet stiller du sterkt med kompetanse i å produsere byggetegninger og visualiseringsmateriell.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design - Bygningsinformasjons-modellering - BIM på Noroff

Teknisk design - Bygningsinformasjons-modellering - BIM

Bygningsinformasjonsmodellering (BIM) er nøkkelen til den digitale omstillingen i den norske byggeindustrien. Gjennom denne praktiske utdanningen blir du klar for jobb i bygge- og konstruksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top