Vi spurte ledere fra tre av de største IT-konsulenthusene i Norge om hvordan de vektlegger sertifiseringer når de ansetter nye folk.

Sertifiseringer er utbredt i IT-bransjen, og blant de mest kjente er Ciscos CCNA (Cisco Certified Network Associate)-sertifisering. Cisco har selv gjort undersøkelser som viser at 95 prosent av dem som tok CCNA eller en annen Cisco-sertifisering i 2020 oppga at det hadde gitt dem nye jobb- eller utdanningsmuligheter.

Men hva tenker arbeidsgiverne?

Vi har snakket med tre av de største konsulenthusene i Norge innen IKT.

 

Stiller først i køen

- God kompetanse er nøkkelen til arbeidsmarkedet. Som leder av en enhet med konsulenter i nettverksbransjen er mitt produkt nettopp kompetanse. Det å kunne dokumentere nivå av kompetanse og type kompetanse er derfor helt sentralt, sier Frode Pedersen, Director of Consulting Integrator Services i Telenor.

God kompetanse er gull verdt, og de som har dokumentert kunnskapen stiller først i køenFrode Pedersen

Han legger til at Ciscos sertifiseringer er anerkjent i bransjen.

- For meg betyr derfor Cisco CCNA-sertifisering av unge nyutdannede to ting: Vedkommende er ambisiøs og vil oppnå noe, og samtidig har vedkommende oppnådd grunnleggende og relevant kompetanse på kort tid. God kompetanse er gull verdt, og de som har dokumentert kunnskapen stiller først i køen, sier Pedersen.

Conscia er en Nord-Europeisk leverandør av IT-infrastruktløsninger og tjenester innen nettverk, datasenter og sikkerhet. 

Trond Fleitscher, Chief Technology Officer i Conscia Norge, mener det å ha sertifiseringer på CVen viser at du har vilje og evne til å lære deg nye ting.

- Som en arbeidsgiver som verdsetter livslang utdanning så er utdanning og sertifiseringsprogrammet til Cisco en viktig faktor ved ansettelse. For Conscia og våre kunder gir ikke bare en CCNA-sertifisering dokumentert kunnskap om det grunnleggende og bred forståelse av vårt fagområde, det viser også evne og vilje til å gjennomføre et læringsprogram, sier Fleitscher.

 

- Ta ansvar for egen læring

IT-selskapet Atea har 84 kontorer i Norge og Baltikum med mer enn 7000 ansatte. Espen Grødem, konsulentleder nettverk og sikkerhet, forteller at det å tilegne seg ny kunnskap er avgjørende om man skal lykkes innenfor IT-bransjen.

For teknologiselskaper som Atea, er det verdifullt at man gjennomfører sertifiseringer som f.eks. CCNA.Espen Grødem

- En CCNA-sertifisering er realistisk sett bare første del av det å ta ansvar for egen læring. Det handler om å være kontinuerlig nysgjerrig og oppdatert gjennom en hel karriere. For om man tenker at man er ferdig utlært, så er man i IT-bransjen bare ferdig, sier Grødem.

- For teknologiselskaper som Atea, er det verdifullt at man gjennomfører sertifiseringer som f.eks. CCNA. Det viser at du både er fremtidsrettet, nysgjerrig og ansvarlig - helt i tråd med Ateas verdier.

 

Tilbyr CCNA-programmet gjennom fleksible kurs

I samarbeid med Cisco Network Academy tilbyr Noroff Accelerate tre bootcamper som bygger på pensumet i Ciscos CCNA-program.

Bootcampene foregår online og kan gjennomføres ved siden av full jobb. Når du har gjennomført kursene kan du ta eksamen på et av våre testsentre.

Les mer om CCNA-bootcampene her.

     
Top