Levi Mårten lærte seg programmering gjennom Accelerate-kurs, samtidig som han gikk gjennom store opp- og nedturer i privatlivet. Han gir foreleseren fra Noroff Accelerate mye av æren for det.

– Mens jeg gikk på kurset så fikk jeg mine første barn, tvillinger, samtidig som min far ble syk og døde av kreft. Så det var veldig mye som skjedde i livet mitt. Men ved stor støtte fra klassekameratene, og spesielt fra min foreleser, så kom jeg meg gjennom det, sier Mårten.

32-åringen fra Stockholm jobbet åtte år som ingeniør i Scania, der han jobbet med å utvikle spesielle kjøretøy. Han er utdannet ingeniør med en mastergrad i interiørdesign. Men da Scania, sammen med Experis Academy, lanserte sitt omskoleringsprogram fordi de trengte flere med spisset IT-kompetanse, så var Levi en av 160 (!) ansatte som søkte. Levi var en av de 15 som ble plukket ut til kurset dermed fikk han muligheten til å lære programmering gjennom en 12 uker lang bootcamp levert av Noroff Accelerate.

– Det var litt skummelt å forlate det fagområdet jeg hadde utdannet meg i, og som jeg hadde jobbet med i mange år. Men når software blir stadig mer sentralt i alt vi gjør, så er jeg trygg på at jeg gjorde et smart valg, sier han.

 

Fullstack-utvikler

Etter det tre måneder lange programmet begynte han å jobbe som fullstack webutvikler i Scania i august 2020.

– Jeg bidrar med både frontend- og backend-utvikling. Fordi jeg har lært meg det siste innen programmering, så vet jeg faktisk mer enn mine mer erfarne kolleger innenfor en del områder. Så jeg blir faktisk «the go to-guy» innimellom, sier han og smiler.

Han beskriver læringsopplevelsen på kurset som veldig konkret og praktisk.

– Jeg lærte mer faktiske skills i løpet av de tre månedene enn jeg gjorde gjennom 13 år på universitetet og i arbeidslivet.

– Hva var det mest nyttige du lærte?

– Det var utrolig mye. Alt fra det teoretiske om programmering og web-utvikling, hvordan nettlesere fungerer og knyttes til servere gjennom HTTP, TCP/IP og APIer, til mer praktiske ting som hvilke software du trenger, hvordan de jobber sammen, hvordan ulike programmeringsspråk fungerer, og så videre, sier Mårten.

Mårten er en av mange personer som har åpnet nye karrieredører gjennom å tilegne seg ny IT-kompetanse. Scania og flere andre store bedrifter har fått hjelp til å tette kompetanse-gapet i bedriften gjennom Experis Academy og Noroff. Med etableringen av Noroff Accelerate tilbys nå kurs også til privatmarkedet, slik at hvem som helst kan melde seg på.

Levi Mårten har et klart råd til andre som vurderer å melde seg på et Accelerate-kurs.

– Det var ganske intenst, men hvis jeg kan klare det samtidig som jeg fikk tvillinger og mistet min far, så kan du også få det til om du vil. Det er ingenting å nøle med om du har muligheten, sier han.

Vil du gjøre som Levi og skaffe deg IT-kompetanse som kan åpne nye karrieredører for deg? Sjekk ut våre neste Accelerate-kurs.

 


     
Top