Networking and Security Fundamentals (CCNA1)

Kurs på nett 9. oktober 2023
10 uker deltid Foreleser

Ønsker du å jobbe med nettverk og IT-sikkerhet? Da er dette kurset for deg.

Ettersom verden blir mer digital blir også den digitale kriminaliteten mer avansert, og angrepene mot både myndigheter og bedrifter skjer hyppigere.

Hverdagen styres mer og mer av digitale løsninger og vi genererer mer data for hver dag som går. For de aller fleste virksomheter skaper dette mange muligheter, men det stiller også høyere krav. Derfor spiller nettverk- og IT-sikkerhet en større rolle i dagens samfunn enn noen gang før. 

I dette kurset får du grunnleggende innføring i nettverk og IT-sikkerhet med utgangspunkt i Ciscos sertifiseringsprogram. Behovet for kompetanse innen IT-sikkerhet er sterkt økende, og derfor er mulighetene på arbeidsmarkedet store for de med kompetanse innenfor dette feltet. Dette kurset er et godt første steg på veien til en karriere innenfor nettverk og IT-sikkerhet.

 

Om kurset

Dette kurset gir deg grunnleggende kunnskaper om installering, drift, konfigurering og verifisering av nettverk. Du lærer å bygge enkle lokale nettverk (LAN), og om IP-adresseringsordninger og grunnleggende nettverkssikkerhet, slik at du blir i stand til å utføre grunnleggende konfigurasjoner for rutere og brytere.

Gjennom ulike praktiske oppgaver, og tett oppfølging fra instruktørene, lærer du kritisk tenking og å løse problemer ved hjelp av moderne utstyr.

Kurset gjennomføres som en deltids-bootcamp, og det dekker første del av Ciscos tre CCNA (Cisco Certified Network Associate)-moduler.

Etter fullført kurs vil du få en internasjonal Cisco Networking Academy sertifisering, og om du går videre og tar de to siste CCNA-kursene kan du ta den høyt ansette CCNA-sertifiseringen.

Alle kursene våre er designet for å møte behovene i arbeidsmarkedet og gi deg de ferdighetene som kreves for å lykkes i din bransje. Våre høyt kvalifiserte instruktører og forelesere vil hjelpe deg med å få maksimalt utbytte av kursene.

Det kreves ingen formell kompetanse for å ta dette kurset, men du bør ha grunnleggende data- og internett-kunnskap.

Les mer: Hvilken verdi har en CCNA-sertifisering egentlig?

 

Kursinformasjon

Hvor: Kurset ledes av instruktører online, så du kan studere fra hvor som helst.

Når: October 9, 2023

Omfang: 10 uker, deltid.  

Ukentlig timeplan: To forelesninger online (fire timer totalt), to timer med oppgaveløsning og cirka fire timer selvstudie. Totalt cirka ti timer (Gjelder 10 uker deltid)

Pris: NOK 25.000,-

Undervisningsspråk: Engelsk

Accelerate-kursene er uten studiepoeng, og gir dermed ikke grunnlag for lån og stipend i Statens Lånekasse.

Hva du lærer:

  • Å konfigurere rutere, brytere og sluttapparater for å gi tilgang til lokale og eksterne nettverksressurser og for å aktivere end-to-end-tilkobling mellom eksterne enheter.
  • Å opprette IPv4- og IPv6-adresser og verifisere nettverkstilkobling mellom enheter.
  • Å konfigurer et lite nettverk med beste sikkerhetspraksis.
  • Å forklare hvordan fysiske protokoller og datalink-protokoller støtter driften av Ethernet i et byttet nettverk.
  • Å kunne forklare hvordan de øvre lagene i OSI-modellen påvirker nettverksapplikasjoner.
  • Å feilsøke tilkoblinger i et lite nettverk.

Anbefalt forkunnskap

Grunnleggende data- og internett kunnskap. 

Karrieremuligheter

Om du vil bygge videre på dette kurset og ønsker en karriere innenfor Nettverk og IT-sikkerhet er dette noen av aktuelle jobbtitler: Network Administrator, Network Support Engineer, Network Engineer  

Sertifiseringer

Kurset dekker første del av pensumet for å ta CCNA-sertifiseringen. Går du videre og gjennomfører kursene Networks Switching and Routing (CCNA2) og Dynamic Routing, Security and Network Services (CCNA 3) vil du være kvalifisert til å ta CCNA-eksamen. Besøk et av våre testsentre for å melde deg opp til eksamen.

Hvorfor Accelerate-kurs?

Våre online bootcamper er skreddersydd for deg som ønsker å bygge dinkompetanse på en rask og fleksibel måte, uten å måtte ta fri fra jobb. Les mer om Accelerate-kursene her.

Spørsmål

Lurer du på noe? Kontakt oss så hjelper vi deg.

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 909 50 256 -  (Man-Fre: 09:00 → 15:00)

 

 

 

     
Top