Helene Harmens (29) åpnet en rekke nye karrieredører etter å ha lært Java på en Noroff Accelerate bootcamp. Nå jobber hun som fullstack-utvikler i SpareBank 1.

– Kurset ga meg kunnskapen og verktøyene jeg trengte for å begynne å jobbe som fullstack-utvikler. Det ga meg et godt utgangspunkt og muligheten til å jobbe med mange ulike programmeringsspråk og ulike teknologier i fremtiden, sier Harmens.

Harmens jobbet i fire år med digitale effekter og film før hun bestemte seg for å lære seg mer om programmering. Gjennom Experis Academy ble hun med på et Java fullstack-utvikler- kurs i regi av Noroff Accelerate. Fra før hadde hun en bachelorgrad i IT og en master i Digital Effects (VFX).

– Jeg hadde lært litt om Java under utdannelsen, men jeg ønsket å lære mer. Java brukes på mange ulike plattformer og er svært utbredt, så det gir meg mange muligheter, sier hun.

Mye læring - på kort tid

Etter mange år på universitet fikk hun kjenne på en annen læringsopplevelse gjennom Accelerate-programmet.

– Jeg synes det var fantastisk. Vi startet med det grunnleggende, og så gikk det ganske raskt fremover. De hadde en veldig «hands on» tilnærming til undervisningen, vi jobbet mye praktisk. Det ble mye programmering, rett og slett, og vi lærte utrolig mye på kort tid, sier Harmens.

- Foreleserne og instruktørene var også fantastiske. Vi fikk god feedback på oppgavene vi gjorde, og foreleserne var tilgjengelige for oss gjennom hele kurset. Det var til stor hjelp.

– Hva var det mest nyttige du lærte gjennom Accelerate-kurset?

– Det er vanskelig å si, for jeg lærte så mye. Men det å virkelig forstå hvordan frontend og backend henger sammen, og hvordan du jobber med begge deler i samme prosjekt, var veldig interessant. Uansett om du bare skal jobbe med enten backend eller frontend, så er det bra å ha den forståelsen, sier hun.

Etter å ha gjennomført kurset jobbet hun ett år i Vipps, og nå jobber hun for SpareBank 1 Utvikling. Hva fremtiden bringer videre er usikkert, men Helene er tydelig på at Java-kompetansen hun tilegnet seg gjennom kurset har åpnet mange dører for henne.

– Jeg kan virkelig anbefale et Accelerate-kurs. Det var veldig lærerikt, morsomt og har gitt meg så mange muligheter, sier hun.

Vil du gjøre som Helene og spisse din kompetanse? Sjekk ut når våre neste Accelerate-kurs starter.

 

 

 


     
Top