Tomasz Mroczyński har lenge drømt om å bli IT-utvikler, men livet kom i veien. Etter ti uker på Accelerate-bootcamp har han fått tro på at drømmen kan gå i oppfyllelse.

 

Mitt ønske er å kunne jobbe som utvikler i Norge. Jeg har lært mye for meg selv, på nettet, men jeg ønsket å ta det et steg videre. Jeg har vært på utkikk etter den beste måten for meg å gjøre det på, sier Tomasz Mroczyński.

Han fullførte Accelerate-bootcampen «Backend webutvikling med .NET” i desember, og ser tilbake på det som en intens, og utrolig lærerik opplevelse.

- Bootcampen var som en stor injeksjon av kunnskap! Navnet Accelerate passer veldig bra. Denne formen for læring var perfekt for meg, og dette var mye mer effektivt enn å lære på egenhånd, sier han.

Bootcampen var som en stor injeksjon av kunnskap!Tomasz Mroczyński

- Jeg søkte meg inn på bootcampen fordi jeg hadde et godt inntrykk av Noroff. Spesielt det at skolen samarbeider tett med næringslivet og at jeg kunne ta sertifisering etter kurset passet perfekt for meg, sier Tomasz.

 

Søkte et bedre liv for familien

Mroczyński kommer fra Polen, og der jobbet han som salgssjef i et selskap som solgte og installerte biometriske identifikasjonssystemer (eks. fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning).

- I forbindelse med utviklingen av produktene våre hadde jeg mye med utviklere å gjøre, og det var der interessen for programmering ble født. Dessverre kom livet i veien for å kunne realisere den drømmen den gang, forteller han.

Han forteller at livet i Polen for drøye ti år siden var tøft. Selv om han hadde en stabil og god jobb, så var lønnen lav. Og etter at han bestemte seg for å se etter en annen, bedre betalt jobb, så endte han i stedet opp med å gå flere måneder uten jobb. Gjelden og bekymringene vokste, etter hvert fant han ut at han måtte forlate sitt hjemland for å kunne forfølge sine drømmer om et bedre liv. Valget stod mellom England og Norge.

- I England hadde jeg en jobb som ventet på meg, gjennom en venn, men jeg valgte likevel Norge. Det har jeg ikke angret på, sier han.

 Les mer: Python-bootcampen passer perfekt for slike som meg

Ringte 30 bedrifter om dagen

Etter ankomsten til Norge i 2012 startet jakten på jobb. Han ringte 30 bedrifter daglig for å tilby sine tjenester, og innen to uker hadde han sikret seg jobb som sjåfør. Den jobben har han ennå.

- Våre år i Norge har vært over all forventning. Jeg har kjøpt hus, fått en sønn og fått muligheten til å reise rundt i verden. En følelse av personlig trygghet har erstattet stresset og bekymringene jeg hadde før, sier han.

Hovedfokuset hans etter han kom til Norge vært å forsørge familien og skape et godt og stabilt liv. Men hans egen drøm om å bli IT-utvikler har ligget der hele veien. Nå er 38-åringen klar for å realisere drømmen.

- De siste årene har jeg brukt mye tid på egenhånd for å lære meg Python. I starten av 2021 begynte jeg å lære JavaScript og React, og jeg har et kommersielt prosjekt i min portefølje som er utviklet i React. Men i høst bestemte jeg meg for at C# var språket jeg ville spesialisere meg i, forteller han.

- Grunnen til at jeg elsker C#, og at jeg valgte å utvikle meg i den retningen, er følelsen av å ha full kontroll over koden, og den omfattende forståelsen av prosessene gjennom det gode samspillet med Visual Studio.

 

Vi jobbet oss systematisk gjennom tema for tema, og oppgavene etter hver modul bidro til å gjøre læringen både effektiv og spennende.Tomasz Mroczyński

Trygg på at .NET er et godt valg

Han forteller at han var litt bekymret for om undervisningen på Accelerate bootcampen ville gå for fort for ham.

- I starten måtte jeg nok jobbe litt mer enn de andre, for å ta igjen litt kunnskap om objektorientert programmering, men måten undervisningen var lagt opp på gjorde det enkelt. Vi jobbet oss systematisk gjennom tema for tema, og oppgavene etter hver modul bidro til å gjøre læringen både effektiv og spennende.

Tomasz forteller at han gjerne kunne fortsatt bootcamp-livet også etter de ti ukene.

- Jeg har lært objektorientert programmering, hvordan jeg lager web APIer med ASP.NET Core ved hjelp av Entity Framework, og også hvordan jeg distribuerer apper til et skymiljø (Azure) ved hjelp av containere. Men først og fremst har denne bootcampen gjort meg enda mer overbevist om at det var smart av meg å spesialisere meg i .NET, forteller Tomasz.

.NET er en samling av teknologier rundt programvareutvikling fra Microsoft som først ble introdusert i 2002. I dag er det en av de mest brukte utviklingsplattformene i verden. Du kan skrive .NET-applikasjoner med ulike programmeringsspråk, blant annet C#.

Les mer: Bruk 2022 til å utvikle deg. Har du lyst, har du tid.

Støtte fra kona

Tomasz, som i dag bor i Eidsberg i Indre Østfold kommune sammen med familien, forteller at det gikk fint å kombinere bootcampen med jobb og familieliv.

- Heldigvis har jeg en utrolig støttende kone som tok seg av mye av organiseringen hjemme. Hun står ved min side og oppmuntrer meg til å følge drømmene mine. Ettersom jeg jobber om natten så kolliderte ikke undervisningen med sjåførjobben.

Etter bootcampen er planen å fortsette å utvikle sine programmeringsferdigheter, med mål om å bli fullstack .NET-utvikler.

- Kunnskapen jeg fikk gjennom bootcampen har gitt meg mange utviklingsmuligheter. Personlig liker jeg det best når jeg forstår hele prosessen frem til det endelige produktet. Kanskje det er på grunn av bakgrunnen min som salgssjef. Derfor ønsker jeg ikke bare fokusere på backend, men som fullstack-utvikler. Hvis jeg skal lære mer for meg selv så ville jeg eksperimentert med multi-plattform-applikasjonen .NET MAUI, men også React.js. Men jeg tror at den beste måten å lære på nå vil være å jobbe med ekte prosjekter, så derfor kommer jeg til å begynne jakten på en utvikler-jobb, sier han.

Han er ikke i tvil om at utbyttet fra bootcampen vil åpne nye muligheter for ham.

- Det er stor etterspørsel etter .NET-kompetanse, så jeg ønsker å bruke det jeg har lært til å få min første jobb innen IT, avslutter Tomasz.


 

Ønsker du skaffe deg ettertraktet kompetanse? Les mer om bootcampen "Backend webutvikling med .NET"

 

Flere bootcamper-historier:

Tech-gründer etter Python-bootcamp - Nå kan jeg jobbe mer effektivt

Lærte frontend-utvikling på ti uker, ved siden av jobb

     
Top