Piloten Fabio Palermo (32) fra Oslo ønsket å bygge IT-kompetanse innen nettverk og sikkerhet for å åpne nye karrieremuligheter. Etter ti uker på bootcamp er han klar til å ta i bruk sin nye kunnskap.

 

- Jeg ønsket å bygge opp erfaring og skaffe meg kompetanse innenfor IT, og da særlig innenfor nettverk og sikkerhet. Det er noe som interesserer meg, og etter mye research falt valget på CCNA1-bootcamp hos Noroff Accelerate, sier Fabio Palermo.

32-åringen fra Oslo fullførte bootcampen «Nettverk og sikkerhet (CCNA1)» før sommeren, og han er veldig fornøyd med det han fikk ut av de ti ukene

- Fra å ikke kunne noe om nettverk og sikkerhet, så kan jeg nå bygge opp et nettverk, konfigurere det og gjøre det sikkert. Jeg lærte mye på ti uker. Jeg sitter igjen med kompetanse som er veldig ettertraktet på jobbmarkedet, sier han.

Palermo er utdannet pilot og har også utdanning innen markedsføring. Han jobbet som pilot frem til corona-pandemien gjorde at han mistet jobben. Nå jobber han som leder for et kundesenter ved et medisinsk senter.  

 

Åpner nye muligheter

Han ser for seg å kunne ta i bruk sin nye kompetanse på arbeidsplassen med en gang.

- Jeg vet at det er stort behov for mennesker med kompetanse innen dette, sier han.

På sikt håper han å jobbe med nettverk og IT-sikkerhet, men han har ikke lagt pilot-drømmen på hylla.

- Jeg ser for meg at dette kan åpne nye muligheter for meg, og jeg håper å kunne jobbe med nettverk og sikkerhet, gjerne ved siden av en pilotjobb, sier han.

Bootcampen Palermo gjennomførte er et program som gjennomføres på deltid, der all undervisning gjennonføres didigtalt. «Nettverk og sikkerhet» er den første av tre programmer som dekker kunnskapen du trenger for å ta Ciscos anerkjente CCNA (Cisco Certified Network Associate) -sertifisering.

- Jeg kan godt tenke meg å bygge videre på dette ved å gjennomføre CCNA2- og CCNA3-programmene, men jeg ønsker gjerne å bygge opp litt arbeidserfaring først, sier han.

Les mer: Hvilken verdi har egentlig en CCNA-sertifisering?

 

Fikk god hjelp

Med tilnærmet null bakgrunnskunnskap erkjenner Palermo at det virket litt vanskelig starten, men etter hvert som han begynte å jobbe seg gjennom pensum og få med seg forelesningene så begynte brikkene raskt å falle på plass.

Jeg brukte mye tid på å studere, lese teori og jobbe praktisk med Cisco Packet Tracer (nettverkssimuleringsverktøy). Det hjalp meg veldig. I tillegg var foreleseren vår til meget stor hjelp. Det var lett å komme i kontakt med ham og stiller spørsmål, sier Palermo.

 

 


Ønsker du skaffe deg ettertraktet kompetanse innen nettverk og IT-sikkerhet?

Les mer om våre CCNA-bootcamper her.

Sjekk ut når våre neste bootcamper starter.

 

     
Top