Behovet for kompetanse innenfor nettverk- og IT-sikkerhet har vokst kraftig. I september starter første Accelerate bootcamp med fokus på nettverk og sikkerhet.

- Vi ønsker å tilby kurs innenfor de fagområdene som markedet etterspør, og behovet for kompetanse innen IT-sikkerhet er stort. Behovet for kunnskap om sikring av nettverk har også blitt ekstra synlig gjennom det siste året der mange har vært på hjemmekontor, sier Erlend Koppen Skar, leder for Noroff Accelerate. 

Accelerate er en nyetablering i Noroff som tilbyr fleksible og effektive kurs til deg som ønsker rask kompetanseheving. Noroff har i flere år tilbudt utdanninger innenfor nettverk, IT-sikkerhet og Cyber Security gjennom Høyskole- og fagskoleutdanninger.  

- Vi opplever at pågangen på disse utdanningene er økende, i tråd med behovet i arbeidsmarkedet. Nå ønsker vi å tilby kortere kurs også innenfor dette fagfeltet.   

Stort behov 

Norge regnes som et av de mest digitaliserte landene i verden. Samfunnets infrastruktur – strøm, vannog informasjon – lener seg i stor grad på digitale systemer, og det samme gjør de aller fleste bedrifter. Dette gjør oss sårbare for cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring.  

Covid19-pandemien har gjort at mange har jobbet fra hjemmekontor, noe som har igjen har gitt nye utfordringer når det kommer til IT-sikkerhet. Hackere blir stadig mer sofistikerte, og vi har sett flere alvorlige eksempler på datakriminalitet både i Norge og internasjonalt de siste årene. 

Behovet for ansatte med kompetanse innenfor IT-sikkerhet er derfor stort. Gjennom Accelerates “Nettverk- og sikkerhets-bootcamp» skal deltakerne gjennom ti uker få grunnleggende kompetanse innenfor nettverk og IT-sikkerhet. 

Hvem er denne bootcampen for? 

- Det er for alle som ønsker å jobbe innenfor nettverk og IT-sikkerhet, eller Cyber Security. Dette gir deg et godt fundament uansett hva du ønsker å gjøre videre. Det er både for unge som vil skolere seg til en karriere, eller for dem som ønsker å endre karrierevei, sier Koppen Skar.  

Cisco-partner 

Noroff Accelerate er offisiell Cisco-partner og bruker Cisco Networking Academys innhold i kursene. Det første kurset som tilbys som Accelerate bootcamp dekker det første av tre deler av Ciscos CCNA (Cisco Certified Network Associate- pensum. Etter å ha vært gjennom alle tre delene kan du ta den anerkjente CCNA-sertifiseringen. 

- Digitaliseringen blir stadig viktigere ettersom samfunnets omstilles og utvikles. Kunnskap om hvordan digitale nettverk bør bygges og driftes slik at de er sikre og tilrettelegger for kontinuerlig innovasjon er helt sentralt, sier Erik Lahnstein, direktør for forretningsutvikling og myndighetskontakt i Cisco Systems Norway. 

Han legger til at Cisco er glade for samarbeidet med Noroff i Norge. 

- Vi er imponert over Noroffs evne å tilby undervisning og kursopplegg som gir studentene nettopp den kompetansen arbeidslivet etterspør, sier Lahnstein. 

Kan du tenke deg å lære om nettverk og IT-sikkerhet?

Les mer om bootcampen her. 

     
Top