Gjennom Noroff Accelerate tilbyr vi effektive og fleksible kurs for deg som allerede er i jobb. De første bootcampene er allerede i gang.

I flere tiår har Noroff utdannet digitale hoder gjennom Høyskole- og Fagskole-utdanningene våre. Nå lanseres Noroff Accelerate, som tilbyr effektiv og fleksibel kompetanseheving for deg som allerede er i jobb. 

- Det er et stort behov for kompetanseheving innenfor for IT og teknologi, og det ønsker vi å gjøre noe med, sier Erlend Koppen Skar, leder i Noroff Accelerate. 

Både Høyskole- og Fagskoleutdanningene ved Noroff – School of technology and digital media har opplevd en sterk vekst av studenter de siste årene, i takt med et økende behov for teknologisk kompetanse i arbeidslivet. Men den teknologiske utviklingen går så raskt at behovet for kompetanseheving og oppdatering av kunnskap er stort også hos dem som har noen år bak seg i arbeidslivet. 

Noroff Accelerate retter seg mot mennesker som ønsker å oppdatere eller utvide sin kompetanse. Gjennom fleksible og effektive kurs tilbyr Accelerate kompetanseheving tilpasset mennesker i full jobb. 

- Den teknologiske utviklingen gjør at arbeidslivet og jobbene endres i rekordfart. Det gjør at behovet for å oppdatere din kompetanse eller tilegne deg ny kunnskap er viktig for å henge med. For arbeidsgiver er det også helt sentralt å sørge for at arbeidsstokken besitter den nødvendige kompetansen, sier Koppen Skar.

- Samtidig ser vi også at det er en del nyutdannede som ønsker å spisse sin kompetanse ytterligere for å stille sterkere når de skal ut på jobbmarkedet. 

Vi må vite hva næringslivet trenger av kompetanse og så må vi tilby akkurat det på en effektiv måte, og med høy kvalitetErlend Koppen Skar

Gir kompetansen næringslivet vil ha 

Noroffs studieretninger på Høyskole- og Fagskole-nivå er utviklet i tett dialog med næringslivet, for å kunne tilby studier som treffer best mulig ut ifra hva bransjen faktisk trenger. Den samme oppskriften følges i Accelerate, men med enda større fleksibilitet. 

- Relevans er nøkkelen. Vi må vite hva næringslivet trenger av kompetanse og så må vi tilby akkurat det på en effektiv måte, og med høy kvalitet, sier Koppen Skar.

- Deltakerne på våre kurs skal vite at de vil sitte igjen med stor verdi, og med kompetanse og kunnskap som gjør dem bedre rustet i arbeidslivet.  

Gjennom Experis Academy (en del av Manpower-gruppen) har Noroff i flere år levert kurs innenfor IT og teknologi. Scania er blant de store selskapene som gjennom dette samarbeidet har fått hjelp til å omskolere ansatte til å kunne løse andre oppgaver i bedriften. 

- Vi kan tilby skreddersydde kurs for bedrifter med konkrete kompetansebehov, og sammen med Experis tilby en totalløsning få andre kan matche sier Koppen Skar. 

Bootcamper allerede i gang 

De to første kursene, Programmering med Python og Frontend utvikling med JavaScript, startet i slutten av april. Det er såkalte bootcamper der deltakerne må regne med å jobbe cirka 15 timer i uken over ti uker. 

- Det er stort behov for utviklere i dag, så det var naturlig å starte med det.  kommer vi til å tilby flere kurs, i ulike former og med ulikt omfang, etter hvert, sier Koppen Skar. 

- Vi er heldige som er en del av en utdanningsinstitusjon med et sterkt fagmiljø bestående av forelesere med både faglig tyngde og bred bransjeerfaring. Det gjør at vi ganske raskt kan utvikle og tilby nye kurs som treffer det markedet etterspør, sier Koppen Skar. 

Les mer om Accelerate.

 

     
Top