Rea Parashar er blant de første deltakerne på Noroff Accelerates bootcamper. Hun ser frem til å lære om koding, først og fremst for å kunne forstå programmeringsspråket bedre. 

Nyetablerte Noroff Accelerate tilbyr effektive og fleksible kurs til mennesker som ønsker å heve sin kompetanse. De to første bootcampene startet siste uken i april.

Rea Parashar fra Bergen meldte seg på Programmering med Python sammen med to kolleger fra NCE Finance Innovation. 

- Jeg har bakgrunn fra finans og innovasjon, men har alltid hatt lyst til å lære og forstå utviklere og lære meg «kodespråk». I jobben min treffer jeg mange dyktige utviklere, så gjennom prosjekter med dem har jeg virkelig blitt trigget til å lære litt om koding selv, sier Parashar.  

- Gjennom finansstudiene mine var det lite fokus på å kombinasjonen finans og teknologi. Jeg savnet rett og slett muligheten til å ta valgfag som dette under studietiden. Så nå ønsker jeg å øke min teknologiske kompetanse gjennom dette programmet.  

Det har vært intenst og lærerikt den første uken, og det har absolutt gitt mersmak.Rea Parashar

Vil gjerne lære mer

Parashar er leder for innovasjon og kommunikasjon i innovasjonsklyngen NCE Finance Innovation, en klynge som jobber nasjonalt for å få finans- og teknologiaktører, både store og små, til å jobbe sammen for å utvikle innovative løsninger som kommer markedet til gode. Da er kompetanseheving og teknologisk utvikling sentralt.  
 
Hun forteller at starten på bootcampen har vært hektisk ettersom det også er travle dager på jobb, men hun har satt av tid sammen med sine to kolleger til å studere etter endt arbeidsdag. 

- Vi gjør dette sammen som et team, vi diskuterer ulike utfordringer og prøver å hjelpe hverandre så godt vi kan, sier hun. 

- Det har vært intenst og lærerikt den første uken, og det har absolutt gitt mersmak. Jeg kunne godt tenke meg å lære meg flere kodespråk, som GO eller Java, sier hun. 

En god start 

Leder i Noroff Accelerate, Erlend Koppen Skar, er godt fornøyd med oppstarten av bootcampene. Med lansering av kursene rundt påske var det kort påmeldingsfrist, og en ti uker bootcamp er krevende. 

- For oss var det viktig å komme i gang, og å få levert de første bootcampene. Vi er veldig fornøyde med å ha fått med et fint antall deltakere på de første kursene, og deltakerne kommer også fra ulike bakgrunner og bransjer. Det viser hvordan koding og programmering ikke lenger er noe som er forbeholdt spesielt interesserte. Det er kompetanse man kan få stor bruk for innenfor mange fagfelt og i ulike bransjer, forteller Koppen Skar. 

- Vi har deltakere fra finans og vi har lærere som trenger kompetanseheving ettersom programmering blir en større del av læreplanen. I tillegg er det deltakere fra flere spennende teknologibedrifter. 

De to bootcampene Programmering med Python og Frontend-utvikling med JavaScript startet begge den siste uken i april. Gjennom ti uker skal Noroff Accelerates høyt kvalifiserte instruktører lose deltakerne gjennom en intens læreopplevelse, som de gjennomfører ved siden av jobb. 

- Det er lagt opp til cirka 15 timer arbeid i uken for deltakerne, en kombinasjon av felles forelesninger online, gruppearbeid og selvstudierDet krever innsats og motivasjon, men med tett oppfølging og en veldig «hands on» måte å undervise på så ser vi at deltakerne har en bratt læringskurve, sier Koppen Skar. 

De neste bootcampene starter i oktober. Du kan melde deg på i dag.

 

     
Top