Noroff School of Technology and Digital Media

Utdanning for fremtidens arbeidsmarked

Næringslivet skriker etter folk med digital kompetanse og kreativitet og du kan bli en del av løsningen. Studer i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand eller Nettstudier. Alle utdanninger er godkjent i Lånekassen.

NYHET: Ny bachelor starter august 2024

Bachelor in Digital Assurance and Security Management, Digital informasjons­sikkerhetsstyring og -tilsyn - utdanning

Bachelor in Digital Assurance and Security Management

Jobb med sikkerhetsstyring og sikring av verdifulle digitale eiendeler. Denne bacheloren dekker IT-kunnskap, fra forretningsprosesser til databasesystemer, ledelse og IT-arkitektur.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer

Nyheter

– Reisen «Hjem Til Jul» begynte når jeg møtte Kristian Andersen i 2016. Vi pleide å leke med masse ideer på skolen. Ideen til Hjem Til Jul kom vi på etter å ha fått en brief fra Oslo Company, og vi skrev synopsis og utviklet karakterer sammen. Vi pitchet den så til Oslo Company, som likte den utrolig godt, forteller Amir Shaheen (33).

Amir har studert filmproduksjon ved Noroff Bergen, hvor han fordypet seg i regi og manus. Utover å være hjernene bak serien, bidro Amir og Kristian også som utviklingsforfattere og skuespillere i serien.

– Det har vært en utrolig morsom og lærerik reise for oss begge to, sier Amir.

Dyktige faglærere

 Amirs beskriver studietiden ved Noroff som svært lærerik, og med god oppfølging fra faglærerne.

Det har vært en utrolig morsom og lærerik reiseAmir Shaheen

– Noroff er flinke til å dele klassen i forskjellige roller, slik at alle får prøvd seg på de ulike feltene. Samtidig er bransjen selvsagt ganske annerledes enn det man gjør på skolen. Min studietid var litt spesiell, da jeg var i en vanskelig periode i livet mitt, og slet med depresjon. Det var dager jeg ikke var like flink til å følge med i timene, men Noroff har absolutt lært meg det viktige og nødvendige jeg trengte for å komme meg inn i bransjen, forteller han åpent. 

Han fortsetter:

– Jeg vil spesielt trekke frem faglærerne Bjørn Bøthun og Kjell Hammerø. Siden jeg slet personlig var jeg ikke alltid like flink til å lytte til dem på skolen, men i ettertid har jeg brukt alt jeg har lært av dem. Kjell Hammersø pleide å slakte mine manus før, og jeg pleide å tenke: «han der vet vel ingenting». I dag sitter jeg og skriver manus hver dag, og jeg bruker alt jeg har lært av denne mannen. 

Foto: privat

Lukrativ agentavtale i Los Angeles

I tillegg til å være manusforfatter, ga Amir våren 2021 ut sin første bok: «F*** Ta Hjernen Min!». Boka er en sammensetning av ulike historier som tar opp ulike samfunnsaktuelle temaer med en god dose humor. 

– Veien til bokutgivelse har vært lang. Jeg har prøvd å gi ut bok tre ganger før, men som de sier, «fourth time is the charm», ler han, og fortsetter:

– Boka skal være en absurd og morsom opplevelse, en bok du gjerne ikke har lest maken til før. Forlaget har gjort en fantastisk jobb med den, og redaktøren min har hjulpet meg å skape en rød tråd gjennom hele boka. 

Selv om Amir er relativt fersk i bransjen, landet han i 2020 en lukrativ agentavtale med IVA Management i Los Angeles. Veien dit har ikke vært enkel.

– I flere år har jeg bare skrevet ufattelig mange manusutkast, og jeg har fått så mange nei at jeg har mistet tellingen. Avtalen med IVA Management åpner forhåpentligvis noen dører, og nå driver jeg og pitcher nye prosjekter sammen med agenten min, samtidig som jeg skriver på et utkast til bok nummer to, forteller han blidt.

– Helt til slutt: hva vil du si til nye studenter som vurderer å studere det samme som deg?

– Til nye studenter: det finnes bare én Tarantino, én Christopher Nolan, én Guy Ritchie. Derfor må du prøve å være deg selv. Finn ut hva du er flink til, hva du ønsker å fortelle, og skriv om det du kjenner. Når du studerer ved Noroff har du tilgang til byens beste filmutstyr, så utnytt det. Dann deg et team, og ikke tenk at du må gjøre alt alene, avslutter han.  

Filmproduksjon er et toårig studium som tilbys ved campus Bergen og Oslo. Du kan lese mer om studiet her.


Relaterte studier

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top