Studere teknologi

Tar du utdanning innen IT og teknologi, er du nærmest garantert jobb. Det høres nesten for godt ut til å være sant.

Etterspørselen etter teknologer er stor - og stadig økende.

Informasjonsteknologi var utdanningsområdet med størst vekst i antall søkere i fjor, ifølge Samordna opptak. Det er ikke rart: Næringslivets behov for nyutdannede teknologer har skutt i været.

Det kan være vanskelig å orientere seg i jungelen av studiealternativer. En ting er sikkert: Er du interessert i IT og teknologi, kan dette være en smart retning å gå.

Til tross for en økning i antall IT-studenter, øker behovet for kompetanse i bransjen betydelig. Alt tyder på at denne trenden vil fortsette i lang tid framover. Ifølge NIFU-rapporten «IKT-sikkerhetskompetanse i arbeidslivet – kompetanse og tilbud» vil fire av ti arbeidsplasser stå tomme i 2030, dersom ingen tiltak gjøres.

Et digitalt samfunn

Vi har mer teknologi rundt oss enn noen gang. Derfor trenger vi flere som kan utvikle og forvalte disse løsningene. Prorektor i Noroff, Beathe Due

Norge regnes som et av de mest digitaliserte landene i verden. Men med flere systemer, øker også risikoen for angrep.

Endringer i samfunns- og arbeidsliv, med økt digitalisering innenfor de fleste områder, har ført til et stort behov for teknologikunnskap, sier Beathe Due, prorektor i Noroff.

Et kjapt søk på finn.no på «IT» viser at det i dag er 5271 stillinger utlyst i 2703 annonser (søkt 14. februar). Noroff mottar stadig henvendelser fra bedrifter som er på utkikk etter kandidater med IT-kompetanse for tilsetting i jobber.

IT-utdanning innen nettverk- og IT-sikkerhet, digital etterforskning, nettverk- og systemadministrasjon og cyber security er derfor svært relevant.

Også Statistisk Sentralbyrå har analysert arbeidsmarkedet og peker på yrkene vi kommer til å ha størst behov for i 2035. Ifølge prognosene er utdanning innen teknologi blant de sikreste studievalgene, i tillegg til utdanning og helse og omsorg.

Vi blir mer og mer avhengige av teknologi og har mer av det rundt oss enn noen gang. Derfor trenger vi flere som kan utvikle og forvalte disse løsningene, sier Due.

Hos Noroff økte søkere til IT-utdanninger i fjor med 84 prosent.

Student med VR-briller

Foto: Jeanette. L. Bækkevold

Særlig behov innen digital sikkerhet

Noroff tilbyr teknologiutdanning rettet mot morgendagens arbeidsmarked. I august tilbys bachelorstudiet cyber security på campus i Oslo. I tillegg er det tilgjengelig i Kristiansand og som Noroff Nettstudier. På førsteplass over de mest etterspurte yrkene i 2019 troner nettopp Cyber Security-eksperter.

Den digitale utviklingen gjør oss sårbare for cyberangrep, dataangrep og digital krigføring. Cyber security-eksperter og deres unike kompetanse er nødvendig innen en rekke bransjer og industrier, sier Due.

Noroff tilbyr flere ulike retninger innenfor teknologi. Se studietilbudene her. Har du allerede bestemt deg og synes det er lenge å vente til Samordna opptak har søknadsfrist? Noroff har løpende opptak, som betyr at du kan sikre studieplass allerede i dag.


Teknologiutdanninger på Noroff

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top