Studieplass 2019

Alle studier med oppstart i august er nå åpnet for søknader. De mest populære studiene kan bli fylt opp lenge før 15. april.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling og skaleres hele tiden tett mot arbeidsmarkedet. Er du interessert i et studium med digitalt DNA, som sikrer deg den kompetansen du trenger for å være forberedt til fremtidens arbeidsliv? Da har du kommet på riktig plass.

– Vi ser i dag at våre studietilbud er ettertraktet, både blant studenter, og senere også arbeidsgivere. Studieplassene fylles raskere opp i takt med den digitale utviklingen, sier pro-rektor i Noroff, Beathe Due.

Alle studier for august 2019 er nå åpnet for søknader. Se hele oversikten her.

Studieplassene fylles raskere opp i takt med den digitale utviklingen.Beathe Due, pro-rektor

Løpende opptak

– Ved Noroff har vi løpende opptak. I praksis betyr dette at søknadene våre behandles i den rekkefølgen de kommer inn. Vi har ikke fastlagte søknadsfrister, men følger «førstemann til mølla»-prinsippet. Dette betyr at den første som søker og er kvalifisert får plassen, sier Due.

Derfor er det ikke så dumt å begynne å tenke på søknadsprosessen allerede nå, dersom du vet hva du skal studere til høsten.

– Mange av våre studieplasser fylles opp tidlig, gjerne lenge før de tradisjonelle søknadsfristene, sier pro-rektoren. Hun viser hovedsakelig til 15. april, som er fristen for å søke gjennom Samordna Opptak.

Ettersom det ikke er noen spesifikk søknadsfrist for våre studier, har datoen liten betydning.

– Likevel ser vi at mange sender inn søknad nettopp denne dagen, fordi de tror det er søknadsfristen.

Nytt i 2019 er det at søknadsprosessen kun vil foregå via våre nettsider.

– Tidligere har det vært reservert noen plasser til søkere gjennom Samordna Opptak. I år vil det kun være mulig å søke gjennom Noroff sitt søknadsskjema. Fordelen med dette er at søkerne våre får raskere respons og kan sikre sin studieplass, sier Due.

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Artikkelen fortsetter...

Beathe Due, pro-rektor Noroff

Beathe Due, pro-rektor. Foto: Jeanette L. Bækkevold

Søk fram til studiestart

Løpende opptak gjør det i utgangspunktet mulig å søke helt fram mot studiestart. Alt avhenger av om det er studieplasser nok.

– I noen tilfeller kan vi også utvide antall studieplasser, slik vi har gjort med tidligere IT-studier, men flere av våre studier er også begrenset av fysisk plass og infrastruktur. Da vil vi forsøke å gi tilbud om studieplass i en annen by, sier hun avslutningsvis.

Det eneste som ikke kan bli fullt er våre nettstudier. Der kan alle som er kvalifiserte få tilbud om studieplass. De fleste nettstudiene har oppstart i januar, mars, august og oktober.

Er du usikker på hvilket studium som passer for deg, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne.

Studietilbud

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top