Tom Hage, 3D design og animasjon, Bergen

– Her lærer jeg akkurat det jeg kom for å lære, samtidig som jeg har det gøy, sier Tom Hage.

– Studiet mitt er utrolig interessant. Med tilgang på de fleste programmer som industrien bruker, og gode lærere, så lærer man noe nytt hele tiden, sier Tom Hage.

Han studerer 3D design og animasjon på Noroff Bergen.

– 3D-bransjen er stadig under utvikling, og vi som jobber med det utvikler oss samtidig med industrien. Jeg tror ikke det har gått en dag uten at jeg har lært nye verktøy eller metoder som gjør arbeidet mer effektivt og engasjerende. Hvem vet hva jeg kan få til om en uke, en måned eller et år, undrer han.

Utdanningen i 3D design og animasjon lærer studentene å skape fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Studentene lærer å gi liv til spill og filmer, og lage 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

Jeg valgte Noroff fordi de er en ledende aktør.Tom Hage

– Å studere ved Noroff er fantastisk. Her lærer jeg akkurat det jeg kom for å lære, samtidig som jeg har det gøy.

– Er det noe felt innenfor 3D du liker best?

– Nei, det er er nesten som å be foreldre om å velge en favoritt blant barna sine. Det sier man i hvert fall ikke høyt, ler Tom.

– Men jeg kan si at modellering er fantastisk, den kreative friheten man har når man sculpter er ubeskrivelig, og følelsen av å teksturere noe for å på den måten gi det en historie kan ikke engang settes ord på.

Artikkelen fortsetter under videoen…

– Ledende aktør i 3D

– Jeg valgte Noroff fordi de er en ledende aktør når det kommer til opplæring innen 3D i Norge. Jeg er utrolig fornøyd med å gå på Noroff. Dette har nok blitt mitt andre hjem her i Bergen. Jeg tror faktisk jeg er mer her på campus enn hjemme, sier han.

Tom sender også skryt til sine faglærere:

– Faglærerne mine er utrolig imøtekommende. De har alltid et smil og alltid et svar.

– Hvis du skal studere 3D i Norge, så vil jeg absolutt anbefale Noroff. Her lærer man alt man skulle ønske. Samtidig får vi mulighet til å skape kontakter innen industrien, sier han.

Faglærerne mine er utrolig imøtekommende.Tom Hage

Etter sommeren begynner Tom på 3D spilldesign. Deretter vurderer han å reise til England og ta sisteåret av en bachelor i utlandet.

– Etter to år ved Noroff så griper jeg nok muligheten til å dra til Teesside for å ta bachelor, om man ikke skulle finne drømmejobben først da så klart, smiler han.

– Hvilke råd vil du gi til nye 3D-studenter?

– Stå på! Dere kommer til å lære så ufattelig mye gøy! Og skulle dere snuble underveis, se etter skjønnheten ved 3D, enten dere liker animasjon, spill eller film.

I tillegg til Bergen er 3D design og animasjon tilgjengelig i Oslo, Stavanger og via Nettstudier. Alle studier er godkjent for lån og stipend i Lånekassen.


Relaterte studier

     
Top