Lars V. Johnsrud, 3D-student nettstudier

– Jeg har lenge vært usikker på hva jeg ønsket å gjøre i livet, men med 3D føler jeg virkelig har jeg har funnet det jeg ønsker å holde på med.

– Jeg opplever en genuin følelse av faktisk å ha lært noe etter ett år med studier på Noroff, sier Lars V. Johnsrud (27). Han er student på 3D design og animasjon ved Noroff Nettstudier. Han startet nettstudiene med en fulltids lederstilling, men valgte etterhvert å heller ta studiene på fulltid og arbeid på deltid.

– Jeg er utrolig fornøyd med valget om å satse fullt ut på studiet, da jeg synes det er skikkelig morsomt å holde på med. Læreren og skolen var veldig behjelpelige med å flytte meg til et fulltidskull og jeg har ikke opplevd noen problemer med overgangen med tanke på skolen, forteller han.

– De største utfordringene her har nok vært å justere hverdagen min, fra å jobbe 7-15 til å være fleksibel og leve noe mer spartansk enn før. Nettstudiene har jo ingen krav med tanke på akkurat når på dagen man gjør studiene, som passer meg fint da jeg fortsatt kan stille opp på jobben min ved behov, og ta studiene i resten av tiden.

Det er en god følelse av å faktisk å ha oppnådd noe.Lars V. Johnsrud

Dagsaktuell programvare

– Hva er det som gjør 3D design og animasjon til et spennende fagfelt?

– De kreative mulighetene! Hvis man kan forestille seg noe, så kan man lage det. Teknologien har kommet utrolig langt, og det er utrolig spennende å følge med på hva slags muligheter vi har fremover med tanke på akkurat dette. Jeg setter også veldig pris på muligheten til å "jobbe dypt", altså virkelig grave meg ned i et prosjekt og ha muligheten til å jobbe med noe på en kreativ måte, sier 27-åringen.

Lars forteller at han har kjent til Noroff fra ung alder.

– En av hovedgrunnene til at jeg valgte Noroff, utover at nettstudiene passet godt med muligheten til å jobbe, var nok at jeg har helt fra en ung alder hørt om Noroff som utdannelsessted. Første "møte" med Noroff var nok storebroren til en barndomsvenn. Som liten følte jeg at han kunne alt i verden når det kom til PC, og jeg visste at han studerte ved Noroff.

Lars V. Johnsrud, 3D-student nettstudier

Studentarbeid: Lars tester det han gar lært om textures på studiet.

– Noroff virket også som den skolen som hadde tatt de beste valgene når det kommer til hvilken software vi skal bruke, som har mye å si. Det er viktig å være dagsaktuell og/eller fremoverlent på akkurat valg av programvare. Industrien og teknologien utvikler seg utrolig fort, og det hjelper lite om man utdanner seg i programmer som ingen lenger bruker.

Lager modeller til 3D printing

– Jeg er veldig fornøyd med studiet. Etter å ha fullført 3D Design & Animasjon, og tenker tilbake på forventningene fra da jeg startet så hadde jeg aldri trodd at jeg skulle lære så mye som jeg har gjort. Det er en god følelse av å faktisk å ha oppnådd noe, sier han.

I tillegg til å lært mye om texturing og post processing, samt bruk av software programmer som Substance Painter, har Lars også nylig begynt å lage modeller til 3D printing for miniatyrspillet Bolt Action.

– Bolt Action er et miniatyrspill som er satt til andre verdenskrig. Man velger en nasjon man ønsker å spille som, limer sammen en hærstyrke som man så maler for hånd. Spillet har et bredt utvalg av nasjoner det finnes regler for, men det finnes ikke alltid modeller til alt man har regler til.

– Vi har ikke lært noe om 3D printing på studiet, men selv uten noen spesiell innføring på dette så har jeg klart å lage modeller som printer ut helt fint og kan brukes i spillet. Det er et helt miljø rundt selve 3D printing biten av dette, og man blir fort møtt med entusiasme for det man gjør. Det er en utrolig spennende følelse å oppleve at noen setter pris på arbeidet man gjør og ønsker å gå så langt som å betale for det arbeidet. At jeg skulle ha den opplevelsen allerede etter omtrent et år fra å ikke kunne noe som helst om 3D design, er en stor opplevelse.

Les også om den nye toårige utdanningen i digital prototyping, en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

Gi hundre prosent og ikke se deg tilbake.Lars V. Johnsrud

Veien Videre

– Hvilke ønsker har du for tiden etter studiet hos Noroff?

– Jeg har en drøm om å få jobbe med å lage spill. En god fortelling er det beste jeg vet om, og spill har utviklet seg til en fantastisk arena for å fortelle de beste historiene i verden. Jeg har ikke helt bestemt meg for akkurat hvem og hvor jeg ønsker å jobbe. Jeg kommer nok til å søke litt bredt til å begynne med så ferdighetene mine får tid til å utvikle seg, spesielt innenfor Zbrush, så om noen år så skal jeg prøve å satse hardt på å finne en arbeidsplass hos et spillselskap.

– Hvilke råd vil du gi til andre som er interessert i å studere 3D?

– Å bli 3D artist eller animatør er litt som å bli rockestjerne. Du blir ikke flink uten å legge inn masse arbeid. Det høres litt skummelt ut når jeg sier det, men ikke glem at du holder på med noe som er morsomt, så husk å ha det gøy med studiene dine.

– Har du noen råd til andre som kanskje er i samme situasjon som du var med full jobb men ønske om noe nytt?

– Desto før du begynner, desto bedre! Gi hundre prosent og ikke se deg tilbake. Studiet er definitivt krevende, men hvis du har en kreativ sjel i deg så er studiet utrolig givende. Ikke vær redd for å vise frem arbeidet ditt. Jobb hardt tidlig i uka med oppgaven, bruk eventuelt ekstra tid i slutten av uka til å lære enda mer.

Følg Lars på Facebook og Artstation.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top