Det er så mye mer enn studiene man får fra et opphold i utlandet, sier hun.

Marie Louise Hillestad (27) fullførte det toårige studiet i nettverk og IT-sikkerhet på Noroff i juni, og valgte å ta et sisteår i Storbritannia for å sitte igjen med en bachelorgrad. Hun studerer computer security på University of South Wales.

For meg gikk veien etter to år på Noroff naturlig over til et siste år i Wales for å fullføre en bachelor. Etter begrensningene fra covid, hadde jeg lyst til å bruke ett år på studier på en ny plass for å få nye opplevelser, sier hun.

Noroff har tett samarbeid med flere utenlandske utdanningsinstitusjoner, og er en unik mulighet til å oppleve verden og få ettertraktet kompetanse. Les mer om 2+1 ordningen her.

Høye forventninger til Wales

Marie Louise har valgt å studere på University of South Wales, som er et av de største universitetene i Storbritannia.

Jeg har valgt å bosette meg i Cardiff og pendle med tog ca. 25 minutter hver gang jeg skal inn til Treforest campus. Jeg ønsker å oppleve så mye som jeg kan av Wales i løpet av mitt opphold her.

Hun fortsetter:

Cardiff sentrum gir enkel tilgang til kollektivtransport, shopping, kultur, opplevelser, med mer. Folk her er veldig hyggelige og snakkesalige, smiler hun.

Treforest campus er lokalisert i et veldig fint, grønt område. Til nå tilbringer jeg fire dager i uken på campus. Tiden mellom forelesninger tilbringes i kafeteriaen sammen med medelever.

Det er så mye mer enn studiene man får

2+1 avtalen hos Noroff legger opp til at studentene får full akkreditering av studiene de har fullført hos Noroff. Dette gir mulighet til å søke direkte inn på tredjeåret av en bachelorgrad, og fullføre den med ett studieår i utlandet.

Jeg ser frem til å utforske Wales, knytte internasjonale vennskap og få mange nye opplevelser.

Det er så mye mer enn studiene man får fra et opphold i utlandet. Mulighetene til å praktisere engelsk på en daglig basis er selvfølgelig en fordel for å forberede egne ferdigheter i språket, men også økt kulturforståelse og kommunikasjonsevne ved å bli kjent med mennesker fra hele verden, avslutter 27-åringen. 


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top