Vi får ofte spørsmål om hvordan det er å være nettstudent. Er det virkelig så fleksibelt? Kan man studere hvor som helst? Og når er fristen for å søke? Få svar her.

Må man møte på campus i løpet av studietiden?

Nettstudiene hos Noroff har ikke fast oppmøte til fysiske forelesninger eller klasseromsundervisning. Som nettstudent trenger du heller ikke møte opp noe sted fysisk for å avlegge eksamen, dette gjøres hjemmefra.

Som nettstudent får du tilgang til et digitalt klasserom. Her får du gode muligheter for et sosialt studentliv på nett, dersom du ønsker det. Det er stor sannsynlighet for at du finner andre studenter som er pålogget i det digitale klasserommet samtidig som deg, og ofte kan det være til stor hjelp dersom du står fast.

Kan jeg studere hvor jeg vil?

Som nettstudent kan du studerer hvor som helst. 

Velger du et et studium blant våre fagskolestudier på nett, står du i tillegg fritt til å studere når som helst. Så lenge du følger studieprogresjonen vil du ha fleksibiliteten til å kunne styre din egen hverdag. Har du med deg laptopen og har internett tilgjengelig? Da er det ingenting som stopper deg fra å studere på dine egne premisser.

Velger du å ta en bachelorgrad på nett vil forelesningene streames live fra undervisningen på campus. Du bestemmer selv om du vil se dette live eller som opptak senere. Les mer om bachelor på nett her

 

Les hvordan våre studenter har brukt friheten sin her:

Mathias valgte å studere på nett for å styre sin egen hverdag

Andreas kombinerer familie, jobb og studier

Maria er nettstudent fra Korea

Les alle intervjuer med nettstudenter her.

 

Får man støtte fra Lånekassen til nettstudier?

Alle studiene hos Noroff er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for utdanning. Les mer om betaling, lån og stipend her

 

Kan jeg bytte fra nett til campus i løpet av studietiden?

Du kan bytte mellom campus og nett, så sant det er ledig på campus. Dette kan bare godkjennes dersom nettstudenten følger samme progresjon som campus-studentene.

Når er søknadsfristen på nettstudier?

Fagskolens nettstudier har oppstart fire ganger i året (oktober, januar, mars og august), mens bachelorstudiene har oppstart i august hvert år. Alle studiene har løpende opptak og du kan som hovedregel søke helt frem til én uke etter oppstart.

Du kan fortsatt søke studieplass for oppstart i oktober. 

Se alle våre oppstarter for nettstudier her.

Kan jeg jobbe ved siden av studiet?

Mange av våre nettstudenter kombinerer utdanningen med jobb eller andre forpliktelser. Som nettstudent står du fritt til å studere når på døgnet det passer deg, men det er viktig at obligatoriske oppgaver leveres til gjeldende frister. Pass på å sette av nok tid i kalenderen. Gjennomsnittlig studiebelastning er 40 timer per uke for fulltidsstudenter, og 20 timer per uke for deltidsstudenter.

Hva skal jeg studere?

Lurer du på hva du skal studere? Det kan vi hjelpe deg med å finne ut av! Fyll ut skjemaet, så vil vi kontakte deg så snart som mulig. Skjemaet finner du her.


Noroff Nettstudier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top