Kreative studenter har bidratt med alt fra chatbot til Facebook, illustrasjoner og karakterdesign.

Vi er på møtet: International Humanitarian Law Under Pressure arrangert av FN-studentene på deres årlige ukeslange arrangement UN Theme Week.

UN Theme Week arrangeres av FN-studentene hvert år, og tar for seg tematikk rundt FNs Bærekraftsmål. Dette fremstilles på mange ulike måter – seminarer, fagpaneler, debatter – men også workshops, konserter og utendørsaktiviteter.

I år har de også skapt et nytt fora for å snakke om og jobbe med mental helse blant unge, med vekt på ensomhet. 

Walk the talk

UN Theme Week har også et tema, eller mantra, som representanten fra Leger Uten Grenser sa det. Dette året er temaet: Walk The Talk. Og det er akkurat det som diskuteres av kveldens fagpanel- med representanter fra Unicef, Røde Kors, Redd Barna og Leger Uten Grenser.

– Kan vi få aktører til å respektere internasjonal humanitær lovgivning i konfliktsituasjoner? Det er fint å snakke om, signere og prise forskjellige humanitære lovgivninger som for eksempel Geneve-konvensjonen, men det er på høy tid at man også overholder dem i praksis. Det er ikke nok og bare «talk the talk», man må også «walk the talk», blir det sagt fra scenen.

Noroff har bistått FN-studentene

En spennende tematikk og flere interessante innspill. Det nikkes, det skrives, det skakkes på hoder og det stilles spørsmål fra salen. Men, i tillegg til denne gjengen med fargerike og funksjonelle klær som sitter og lytter, er det to stykker med grå gensere som stille og rolig beveger seg rundt i salen. En med håndholdt DSF kamera og en med et videokamera på tripod.

På de grå genserne står det: Noroff School of Technology and Digital Media.

Studenter fra flere ulike fagretninger ved Noroff har nemlig bistått FN-studentene i å arrangere årets Theme Week. Både før, under og etter selve uken. Du kan lese om Alexander Sem, som studerer frontend-utvikling, som laget ny hjemmeside til FN-studentene som semesteroppgave. Ikke bare bruker FN-studentene denne hjemmesiden for fullt i dag, men Alexander har også vært med videre under arbeidet med Theme Week.

Samarbeidet med Noroff stanser ikke med Alexander. FN-studentene har fått mangfoldig bistand fra Noroff sitt brede utvalg av fagretninger. Mange hender gjør arbeidet lett og Noroff har stilt opp med et mylder av kreative sjeler.

Kreative studenter

Hele 20 studenter fra fagretningene: Digital markedsføring, frontend-utvikling, grafisk design, 3D design og animasjon, og filmproduksjon ved foto- og klippavdeling bidro før, under og etter UN Theme Week.

Her er en håndfull av dem:

Jeg lagde Chatbot til Facebook-siden deres, gjennomførte en Instagram Takeover og bidro mer generelt med Facebook- og Instagram-strategi.Kelly Vy Ngo, student på digital markedsføring

Jeg var med på Instagram Takeover sammen med Kelly, samt gjorde en del rådgivning til dem med sosiale medier strategi og bidro med å få frem uken.Maren Walby Østby, student på digital markedsføring

Jeg hadde rollen som grafisk designer, og designet materiell både til trykte- og sosiale medier. Litt alt etter hva de hadde behov for som for - rollups, veggbanner, Facebook banner osv.Benjamin Solli, student på frontend-utvikling

Under uken ble det filmet materiell fra foredrag og seminarer. Jeg jobbet hovedsakelig i teamet som klippet sammen materiale som ble filmet.Alexander Sætherhaug, student på filmproduksjon

Jeg jobbet med illustrasjoner og karakterdesign.Camilla Grønvold Langholen, student på grafisk design

 Jeg filmet og fotograferte ved noen anledninger før selve uka, blant annet assisterende generalsekretær i UNICEF, og diverse andre. Under selve uka filmet jeg noen taler og paneldebatter.Kristian Holten, student på filmproduksjon

Har hjälpt till med foto i video och bilder fra Noroff Fagskole. Det är viktigt att ta fram problemen i världen.Fredrik Karlsson, student på filmproduksjon

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top