Rakel (24) studerer teknisk design med DAK. – Det er så mange muligheter, sier hun.

Jeg synes det å kunne visualisere min og noen andres drøm er en helt fantastisk følelse som er helt ubeskrivelig.

Rakel Sannes (24) fra Bryne studerer teknisk design med DAKNoroff Nettstudier.

Man kan bruke dette studiet til så mangt- boligdesign, produktdesign, møbeldesign, med mer. Det er så mange muligheter. Kun fantasien setter en stopper for hva du kan lage, sier 24-åringen.

Rakel er fra før utdannet maskinteknikker, men valgte å ta den ettårige utdanningen i teknisk design i tillegg, for å være enda bedre rustet for arbeidsmarkedet.

Falt for teknisk tegning

Nettstudier fungerer utrolig bra. Rakel Sannes

Gjennom utdanningen som maskinteknikker lærte jeg teknisk tegning i form av produktdesign og mekaniske komponenter, dette falt jeg helt for, forteller hun engasjert.

Da jeg kom over studiet hos Noroff bestemte jeg meg for å søke med en gang.

Gjennom studiet lærer hun å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

Rakel valgte å studere via nettstudier.

Jeg valgte nettstudier på grunn av friheten man får til å kunne jobbe med studiet når det passer. Nettstudier fungerer utrolig bra, sier hun.

Jeg fikk ganske tidlig i studiet tilbud om fast jobb. Heldigvis var det da ingen problem å bytte til deltidsstudier hos Noroff. Jeg kan uten problem dra på jobbreiser og turer, uten å bekymre meg for noe, da jeg har all programvare både på stasjonær PC og Laptop.

«"

Studentarbeid, laget av Rakel. Foto: Privat

- Kan lage hva enn du ser for deg

Ifølge 24-årigen er det hun lærer gjennom studiet svært rettet mot arbeidslivet. 

Softwaren vi bruker i studiet er fra Autodesk, som er en av de største leverandørene av slik programvare. Dette er også programvaren de fleste bedriftene bruker.

Det som er veldig fint med slike program er at uansett hvilken leverandør det er, så er det mye likt. Det gjør at uansett hvilken Software din fremtidige arbeidsgiver bruker, så tar det ikke lang tid før du har vendt deg til det nye programmet.

Det er spesielt et program som 24-åringen har falt for.

3D Studio MAX! Det er et fantastisk program der man kan lage modeller fra bunn. Her kan du lage hva enn du ser for deg.

Struktur er det viktigste

Det aller viktigste som nettstudent er å være strukturert. Rakel Sannes

Etter å ha fullført utdanningen håper Rakel å få jobb som tegner.

– Akkurat hvor har ikke så mye å si, så lenge jeg får bruke min kunnskap til å visualisere andres ideer og tanker, det er det viktigste for meg.

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

Planlegg hverdagen. Sett opp en timeplan og følg den. Av og til går ikke alt etter planen, men da er det viktig å passe på at du loggfører hva som forskyves og ikke havner bakpå. Ta pauser, gå en liten tur, ett eller annet for å rense tankene. Dette hjelper veldig om du sitter fast. Det aller viktigste som nettstudent er å være strukturert, avslutter hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top