Nettstudier, Ida Karoline Thomsen

27-åringen rakk å ta med seg nettstudiene i grafisk design til Spania, USA og England. Nå har hun sikret seg jobb som spesialkonsulent. 

Vi møter Ida Karoline Thomsen (27) i Oslo. Forrige gang vi snakket med henne var hun nettstudent. I dag kommer hun rett fra jobb. Drømmejobben, omtaler hun det som. 

Hun studerte grafisk designNoroff Nettstudier i fjor.

Jeg la ut en melding på Facebook hvor jeg spurte etter en bedrift som ønsket ny nettside, til en skoleoppgave jeg hadde.

Og slik sikret hun seg jobb som spesialkonsulent for Bydel Nordstrand. 

Det handler om å tørre, vise til hva du kan og ha guts. Ida Karoline Thomsen

Det handler om å tørre, vise til hva du kan og ha guts, smiler 27-åringen.

«"

Studentarbeid laget av Ida Karoline Thomsen.

Appellerer til følelsene

Hun har vært ansatt i Bydel Nordstrand siden mars.

Det er et veldig innovativt miljø og jeg elsker å jobbe der. Jeg tror arbeidsgiver setter pris på at jeg er innovativ. Jeg vet hva som er i tiden og de hører på alle de crazy ideene mine, ler hun.

Man kan ikke lengre jobbe fra 8-4 med oppgaver man gjorde før, vi ser mer og mer robotisering og en digital forandring. Samfunnet må tenke nytt.

Ida Karoline er utdannet sykepleier fra før. Etter to år i en lederstilling valgte hun å begynne å studere grafisk design på Noroff Nettstudier. Hun mener at livet er for langt til å ikke jobbe med noe man brenner for.

I grafisk design handler det om at det man lager er bra fordi det appellerer til følelser, følger prinsippene innenfor fagfeltet, og er i grunnen veldig subjektivt. Det er ikke så mange svart/hvitt-svar innenfor grafisk design

Fagskole er noe helt annet enn universitetet. Etter min smak ti ganger, nei, hundre ganger bedre. Jeg er veldig komfortabel med å være i en situasjon hvor det ikke er et svart/hvitt-svar.

Hun forteller at hun får bruk for alt hun lærte gjennom studiet i grafisk design i jobben hun har i dag.

Jeg er veldig komfortabel med å være i en situasjon hvor det ikke er et svart/hvitt-svar. Ida Karoline Thomsen

Spesielt interessant er det med markedsføringsbiten av faget, som jeg har fått direkte nytte av. Og selvfølgelig all kunnskapen i Adobe-produktene, hadde jeg ikke kunnet dem kunne jeg ikke jobbet med dette. 

«"

📷: Lise Kristoffersen

 Nettstudier gir avkastning i mange år etterpå

– At man velger å reise ved siden av studiene viser at man er nysgjerrig, lærevillig og ønsker å utforske. Dette er viktige egenskaper i arbeidslivet og at jeg valgte nettstudier fremfor å være student på campus har bare vært positivt.

Hun forteller at nettstudiene krever at man er selvstendig og god til å planlegge, noe som heller ikke er negativt.

Å velge nettstudier viser disiplin og at man klarer å strukturere tiden sin og pusher seg selv.

Har du muligheten til å ta et slikt år, gjør det. Jeg vet det koster penger, men det er verdt det, du vil få avkastning i mange, mange år etterpå.

«"

Studentarbeid laget av Ida Karoline Thomsen.

Stort behov for grafisk designere

Etter sykepleierutdanningen fikk Ida Karoline en lederstilling med oppgaven å starte et omsorgssenter i Aleris.

Det er en ganske stor forskjell fra hverdagen jeg har i dag, smiler hun.

– Det var en lang prosess å bestemme seg for å slutte i en fin lederstilling. Spesielt fordi jeg hadde ansatt folk jeg digget å jobbe sammen med, forteller hun ærlig.

Jeg forsøkte å se for meg drømmejobben og hvilke ferdigheter jeg trengte for å få denne. Det var dette med markedsføring som jeg likte, målrettet kommunikasjon, det kreative og det visuelle. Man lærer mye om dette på Noroff.

Jeg forsøkte å se for meg drømmejobben og hvilke ferdigheter jeg trengte for å få denne. Ida Karoline Thomsen

En kort periode etter studiet i grafisk design, nærmere bestemt to uker, var hun frilanser.

Jeg rakk å få oppdrag og masse oppgaver. Det viser tydelig at det er behov for grafisk designere. Jeg var oppsøkende, gikk på eventer og traff folk. Så fikk jeg jobben hos Bydel Nordstrand, forteller hun engasjert.

I dag jobber hun med kommunikasjon, alt i fra medieproduksjon, å lage grafiske dokumenter, promotering og markedsføring.

«"

📷 Til venstre: Ida Karoline besøkte en konferanse i Barcelona sammen med nettstudent Anita Marie Myrvang. Til høyre: Ida Karoline og skaperen av spillet Gris ved NOMADA studio, under samme konferanse. 

Venn for livet

Ida Karoline forteller at hun i april i år besøkte designkonferansenr Offf i Barcelona sammen med en annen student fra Noroff Nettstudier, Anita Marie Myrvang, som hun aldri før hadde møtt.

Vi var nettvenner i ett år. Så bestemte vi oss for å reise til Barcelona sammen. Jeg visste jo ikke hvordan hun så ut eller hvordan det skulle gå, men vi hadde det helt fantastisk. Vi hadde masse latterkramper, utviklet ferdigheter sammen og hørte på inspirerende folk som driver med grafisk design.

Det er virkelig en venn for livet, smiler 27-åringen.

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

Jeg vil anbefale nye nettstudenter å implementere gode vaner og rutiner. Ha for eksempel et fast tidspunkt du begynner å studere på hver dag. Eller et fast morgenrituale før du begynner å studere, slik at hverdagen får en fast rytme. Når man har så mye frihet til å studere når du vil, er det godt med vaner.

Hun anbefaler også å ta på seg oppdrag tidlig.

Lager du 1000 verk, er sannsynligheten større for at en av dem er et mesterverk enn om du bare lager 10. Ida Karoline Thomsen

Det kunne jeg ønske jeg gjorde. Du kan for eksempel lage profil på 99designs og begynne å prøve deg frem i arbeidslivet. Lag deg en portefølje og lær deg alt du kan om nettverking.

Ikke vær redd for at det du lager ikke er perfekt. Skap og skap masse: Lager du 1000 verk, er sannsynligheten større for at en av dem er et mesterverk enn om du bare lager 10. Hvem vet, kanskje du blir dyktig i prosessen, avslutter hun.

📷 Sjekk ut Instagram-profilen og nettsiden til Ida Karoline.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top