– Internett finnes over hele verden. Naturligvis og heldigvis, sier 26-åringen.

Ida Karoline Thomsen (26) startet på grafisk designNoroff Nettstudier i mars. På bare noen få måneder har hun rukket å ta med seg studiene til Spania, USA og England.

– Jeg er utrolig lykkelig i studiet mitt. Å studere på nett gir meg muligheten til å leve ut drømmen om å lære grafisk design. Samtidig som jeg studerer noe jeg brenner for, kan jeg nyte friheten til å utforske verden, sier hun.

– Hvorfor valgte du å studere på nett?

– Jeg ville reise og samtidig tilegne meg nye ferdigheter. Før jeg begynte å studere hadde jeg en fast fulltidsstilling. Selv om jobben var relativt fleksibel, hadde jeg et større behov for frihet og trengte å reise for å utvide horisonten min.

Jeg ville reise og samtidig tilegne meg nye ferdigheter.Ida Karoline Thomsen

Ida Karoline forteller om stedene hun har besøkt siden studiestart, og hva hun har gjort på reisene.

– I Spania fikk jeg bo i et hus ved stranden sammen med gode venner. Vi hadde det utrolig bra, slappet av, badet, tok bilder og spiste deilige retter ute. Jeg var nok den kjipeste i gjengen for jeg var så sta på å studere åtte timer hver dag, smiler hun.

– Jeg reiste så til England hvor min beste venninne bor. Endelig fikk jeg brukt mer tid sammen med henne. Hun studerer interiørdesign, så vi satt oss ofte sammen og studerte på formiddagene, noe som var både motiverende og hyggelig. 

– I USA var jeg i Los Angeles, Redding, San Fransisco og New York.

– Jeg besøkte venninner som studerer business i Los Angeles. Der satt jeg på forskjellige cafeer og studerte når jeg ikke var på stranden eller i byen med venninnene mine.

Artikkelen fortsetter...

– I Redding, California besøkte jeg ei venninne som faktisk har fullført grafisk design-utdanningen på Noroff. Hun jobber som grafisk designer og gjør oppdrag fra Norge, men bor i USA. Så vi satt på cafeer og gjorde grafiske oppdrag sammen.

– I New York og San Fransisco reiste jeg alene, så der satt jeg gjerne og studerte på cafeer rundt omkring. I USA er kulturen helt annerledes enn i Norge. Jeg ble kjent med mange forskjellige mennesker som jobbet med kunst og markedsføring ved å delta på art meetups og ved å snakke med folk jeg møtte helt tilfeldig, sier Ida Karoline.

– Jeg elsker grafisk design

Ida Karoline forteller at hun elsker å studere grafisk design.

– Jeg har alltid likt kunst og det ligger i mine gener å skape.

– For meg er grafisk design spennende fordi det kombinerer to ting jeg interesserer meg for: kunst og teknologi. Jeg kan være skapende og bruke min estetiske sans på en samfunnsnyttig måte, og samtidig være nytenkende. Jeg elsker det, forteller hun.

Livet er for langt til å ikke jobbe med noe man brenner for.Ida Karoline Thomsen

Hun er utdannet sykepleier og forteller at hun er glad i å hjelpe mennesker. Etter sykepleierutdanningen fikk hun en lederstilling med oppgaven å starte et omsorgssenter i Aleris.

– I denne jobben fikk jeg hjelpe mange mennesker, og fikk både utfordringer og ansvar, men følte på en lengsel etter å jobbe med lidenskapen min – det kreative. Jeg savnet dypt å jobbe med idéutvikling, kunst og estetikk.

– Etter å ha jobbet i to år bestemte jeg meg for at livet er for langt til å ikke jobbe med noe man brenner for, og ikke utvikle talentene sine. Jeg sluttet derfor i jobben min og begynte å studere grafisk design på nett.

Artikkelen fortsetter…

New York: Verdens kanskje mest berømte skyline, fotografert av Ida Karoline Thomsen.

– Vil utforske nye steder

Ida Karoline sier at selvdisiplin er viktig for å studere på nett.

– På nettstudier må man være sin egen lærer, og det krever disiplin når man kan studere når og hvor man vil.

– Når jeg reiser til et helt nytt land, vil jeg gjerne utforske litt, så det kan være utfordrende å prioritere studiene de første dagene. Noen dager studerer jeg mindre enn andre. Mac-en tar jeg jo med overalt og internett finnes over hele verden. Naturligvis og heldigvis, sier hun.

– Har du fått noe kontakt med dine medstudenter?

– Ja, jeg har fått en nettvenn for første gang faktisk! sier hun.

– Jeg bli imponert over ei av jentene på studiet. Det viste seg at hun ikke bare var skikkelig dyktig, men også skikkelig morsom. Vi har faktisk veldig mye til felles utenom vår interesse for design, så dette kan bli venn for livet, smiler hun.

Les mer om reisen på Ida Karolines blogg og se flere bilder på hennes instagram @idakthomsen.


Noroff Nettstudier – Oppstart januar, mars, august og oktober

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer

Nettstudier – oppstart august 2019

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top