– Vi får mange praktiske oppgaver i løpet av året som involverer programmering, nettverkssikkerhet og databaser, sier Jonathan.

Jonathan Wilsher Loewe (21) studerer bachelor i digital etterforskning.

– Jeg opplever at studiet er utrolig spennende og lærerikt. Jeg føler skolen er faglig oppdatert og gir gode jobbmuligheter, sier Jonathan.

Bachelorstudiet lærer studentene datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Etter utdanningen i digital etterforskning kan studentene jobbe enten i politi og etterretning, eller med datasikkerhet for små og store selskaper.

– Det som gjør digital etterforskning til et spennende fagfelt er at det er under kontinuerlig utvikling. Studiet byr på mange spennende utfordringer og det er masse å lære. Det er et veldig bra studietilbud, sier Jonathan.

– Faglærerne tilrettelegger undervisningen godt og det virker som de har et ønske om å lære bort til studentene, noe som gjør det enda mer interessant å følge med på forelesningene.

Jeg føler skolen er faglig oppdatert og gir gode jobbmuligheter.Jonathan Wilsher Loewe

– Det oppfordres til å prestere bra

Jonathan studerer på Noroff Kristiansand. Campus ligger i sentrum av sørlandsbyen som opplever spennende vekst i digital og teknologisk sektor.

– Jeg synes campus er veldig bra. Det er veldig bra utstyr og flotte lokaler, sier han.

– Hvilke praktiske oppgaver får dere gjøre på campus?

– Vi får mange praktiske oppgaver i løpet av året som involverer programmering, nettverkssikkerhet og databaser. For å løse disse må vi sette oss inn i forskjellige programmer som egner seg for oppgavene.

– Læringsmiljøet er bra og det oppfordres til å prestere bra, sier han.

Studiet er også tilgjengelig via Noroff Nettstudier, hvor alle forelesninger streames live.

Artikkelen fortsetter under videoen...

– Jeg er veldig fornøyd med skolevalget mitt

Den enorme veksten innen datateknologi skaper reelle trusler for både bedrifter og statlige kritiske infrastrukturer. De fleste store bedrifter som er avhengige av informasjonsteknologi, har behov for personer med kompetanse innen digital etterforskning.

– Har du noen råd til selskaper om hvordan de bør sikre seg digitalt?

– Bedrifter må bruke tid på opplæring av medarbeidere i datasikkerhet og samtidig gjøre dem bevisst på hvor viktig det er å ha gode datarutiner.

Jeg er veldig fornøyd med skolevalget mitt.Jonathan Wilsher Loewe

– Jeg valgte utdanning hos Noroff basert på at det passet med mine tidligere erfaringer. Mulighetene for å lære relevante ting virket bra på Noroff. Jeg er veldig fornøyd med skolevalget mitt, og vil anbefale Noroff videre til andre, forteller han.

Jonathan forteller at han vil bruke kompetansen sin som grunnstein for å lære enda mer om digital etterforskning og informasjonssikkerhet.

– Hvilke råd vil du gi til nye studenter?

– Det er et åpent og fint miljø på skolen så er bare å spørre de som har gått her et år eller to, hvis det er noe man lurer på. Ellers vil jeg vil anbefale nye studenter å sette seg inn i hvordan en PC er bygget opp og hvordan de ulike komponentene fungerer.


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top