Etter å ha fanget opp en del malware og analysert loggene fant jeg fort ut at det visstnok er mye aktivitet i forsøk på å hacke IoT-enheter, sier Erik (27).

Jeg satt opp en «honeypot» (en server som er sårbar, men som er brukt til å samle og analysere data over alle inkommende cyberangrep). Jeg brukte dataene jeg samlet inn til å finne statistikker over cyberangrep på IoT-enheter, forteller Erik David Martin (27).

Det viser seg at angriperne aktivt sikter seg inn på IoT-enheter, siden de ofte er et lett bytte på grunn av enkelte typer sårbarheter.

Erik har studert nettverk og IT-sikkerhet ved Noroff Stavanger.

Les også: Erik (27) avdekket stort hull i fildelingsapplikasjon

Mange forsøk på å hacke IoT-enheter

27-åringen deltok i juni på konferansen Dependable Systems, Services and Technologies (DESSERT´2019) i Leeds i England, hvor han presenterte den imponerende artikkelen sin om malwaret til Rasberry Pi.

Les artikkelen hans her.

Artikkelen min omhandler et Rasberry Pi malware, og generelt hvordan Internet of Things (IoT) er sårbare mot de mest simple cyberangrepene som er der ute, forteller Erik engasjert.

Hans artikkel passet derfor godt inn under konferansen, hvor temaet var IoT, Big Data and AI for a Smart and Safe Future.

Jeg begynte opprinnelig å interessere meg for honeypots høsten 2018. Etter å ha fanget opp en del malware og analysert loggene fant jeg fort ut at det visstnok er mye aktivitet i forsøk på å hacke IoT-enheter. Spesielt da det var egne malware/skadevare kun designet for IoT.

- IoT blir ofte brukt til å utføre Distributed Denial of Service (DDoS) angrep etter å ha blitt hacket, mens andre IoT-enheter blir brukt til å mine kryptovaluta.

Utenfor min egen komfortsone

I september starter han å studerere på Noroff sitt samarbeidsuniversitet, University of South Wales. Studiet han skal ta er Computer Forensics.

Jeg både gleder og gruer meg. Jeg har bodd i Stavanger hele livet, så det å flytte til Wales gjør meg litt nervøs, da jeg går utenfor min egen komfortsone. Men det er slik vi lærer og blir en erfaring rikere, sier han.

– Det er også gull verdt å ha på CVen, at jeg får en bachelorgrad i Computer Forensics, pluss et år med utenlandserfaring, avslutter Erik.

 

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i cyber security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top