Det siste året har den unge regissøren skapt suksessfulle musikkvideoer for en rekke artister.

Da Peter Theisen Amlie (22) hadde fullført studiet i filmproduksjon på Noroff tenkte han ikke at å drive med musikkvideo var noe for han. Likevel endte han opp med å drive med nettopp det. Og gjøre stor suksess.

Drømmejobben var å gjøre spillefilmer. Det er det fortsatt. Og det skjer når det skjer. I mellomtiden har jeg fått en helt spesiell kjærlighet for å lage musikkvideoer. Men det er jo ofte sånn at som filmregissør så gjør man flere ting. Gjerne både musikkvideoer, reklamer og spillefilmer. Om får jeg lage noen spillefilmer i mitt liv skal jeg dø lykkelig, sier han. 

Han har det siste året regissert musikkvideoer for blant annet Knut Anders Sørum, Cassidy King Hanne Mjøen og Girl in Red. 

 Et spørsmål sikkert mange vil stille seg, er hvordan jobbmarkedet som filmregissør egentlig er i Norge.

Jobbmarkedet er nok litt hva du gjør det til, tror jeg. Jeg har på en måte skapt min egen arbeidsplass. Du må ha lidenskapen og driven, ofte er det kanskje det som er talentet – å ikke gi seg. For min del er jeg lykkelig når jeg jobber. Jeg er sliten hele tiden, men jeg har så mange lykkelige studenter at det gjør opp for alt det slitsomme. Man er liksom sliten på en fin måte, sier 22-åringen ærlig.

Peter har også regissert musikkvideoen til artist Knut Anders Sørum på Toten:

Til Hollywood i jula

I oktober ble den tidligere Noroff-studenten kontaktet på mail - en amerikansk artist hadde sett musikkvideoen hans Girl In Red, og ønsket at han skulle ha regi på hennes. 

Management hev seg rundt og bestilte flytbilletter til oss. Vips så var vi på vei for å skyte musikkvideo i ørkenen i Palm Springs. Det var utrolig gøy! Artisten heter Cassidy King og musikkvideoen kommer i midten av februar, forteller Peter engasjert.

Den unge regissøren forteller at de siste jobbene faktisk har kommet til han.

– Det skal sies at jeg har vært god på å snakke med folk og gjøre meg selv synlig. På et tidspunkt skjønte jeg at jeg måtte bli god på networking, i denne bransjen finnes det ikke noen vei utenom. Forøvrig er det vel det ferdige produktet som har fått såpass oppmerksomhet. Dermed har det kommet etterspørsler i ettertid.

Hvordan tenker du når du skal regissere en musikkvideo?

Jeg pleier å høre på låta hele tiden når jeg drar fra et sted til et annet. Da har jeg helt fri – og det er så fint å vandre rundt i gatene eller se ut vinduet på bussen. Jeg bare begynner å se for meg historier. Ofte ser jeg på andre mennesker rundt meg og ser for meg hva deres historie er. Hva skal de når de går av bussen? Er de triste, glade, sinte? Man må gå inn i et mindset.

Han fortsetter:

Jeg pleier å ta utgangspunkt i teksten i låten, og formidle det på en litt fin abstrakt måte. Vær overdramatisk. Jeg dramatiserer alt i hodet mitt, det funker. Skal man drive med kunst, da kan man ikke være flau.

Foto: Privat

«Learning by doing»

Studiet i filmproduksjon lærer studentene prinsippene for å produsere gode filmer, og gir dem verktøyene de trenger for å finne sin plass i filmbransjen. Filmproduksjon er et praktisk studium, og hovedmålet er at studentene skal ut i filmbransjen og være en kompetent fagarbeider.

På Noroff fikk jeg det jeg liker best: Tid. Tid til å lage film, og redskapene for å gjøre det. Jeg tror veldig på «learning by doing» - og det føler jeg at Noroff baserer seg mye på, sier han.

Jeg trengte å gå ut og gjøre ting. Jeg har ADHD - å sitte på en skolebenk og skrive teori funker ikke for meg. 

– Hva er ditt beste minne fra studietiden?

Produksjonen "Hen" - det var en utrolig god reise, både under produksjonen og i ettertid. Vi fikk masse oppmerksomhet rundt filmen, jeg holdt mange visninger og til og med foredrag. Jeg bruker filmen aktivt fortsatt. Det føltes som et viktig og godt arbeid. 

– Hvor håper du at veien går videre? 

Så lenge jeg kan fortsette rett frem denne veien så er jeg veldig fornøyd. For jeg tror det er riktig vei. Jeg tenker ikke kjempe langt frem i tid, det tror jeg ikke er så lurt, avslutter han. 


Relaterte studier

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top