– Det er viktig at en film med et slikt tema får oppmerksomhet, sier Peter, som håper på en endring i det offentlige helsevesenet.

– Jeg synes det er veldig viktig å belyse temaet, sier Peter Theisen Amlie (19), student på filmproduksjon på Noroff Oslo.

Kortfilmen "Hen" handler om Luca som er ikke-binær. En ikke-binær er en som ikke definerer seg som mann eller kvinne. Filmen skildrer Luca sine ulike opplevelser i møte med offentlig helsevesen, og ubehagelige sosiale settinger fra hens perspektiv. 

– Hvorfor er det viktig å fortelle denne historien?

– Ikke-binære har ikke rett på behandling i Norge. Dette er et stort problem for enkeltindividene i disse posisjonene. Jeg synes det er veldig viktig å belyse temaet, slik at det i beste tilfelle kan føre til en endring i det offentlige helsevesenet, sier Peter.

– Det er også veldig lite sosial aksept rundt dette temaet. Jeg håper at å fortelle Luca sin historie fra hens perspektiv vil få noen til å endre syn på saken.

Jeg håper at å fortelle Luca sin historie fra hens perspektiv vil få noen til å endre syn på saken.Peter Theisen Amlie

5. september får kortfilmen "Hen" åpen visning på Noroff i Oslo.

– Du har fått omtale blant annet på nrk.no og på Dagsrevyen om kortfilmen din. Hva betyr denne omtalen for ung filmskaper?

– Det betyr naturligvis veldig mye! Jeg har fått masse tilbakemeldinger og det er mange som har lagt merke til både meg og filmen. Det åpner nye dører, og det er en skikkelig motivasjon. Jeg synes også det er viktig at en film med et slikt tema får oppmerksomhet.

– Vi gjør hverandre bedre

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått på filmen?

– Tilbakemeldingene er stort sett gode. Folk synes den bærer et høyt produksjonsnivå takket være resten av teamet mitt. Samtidig mener mange det er et viktig tema.

– Hvordan gikk produksjonen?

– Jeg er veldig fornøyd med produksjonen. Jeg hadde flinke og talentfulle mennesker med meg, som sørget for at ting gikk som det skulle. Det ble et veldig godt resultat.

Jeg har fått masse tilbakemeldinger og det er mange som har lagt merke til både meg og filmen.Peter Theisen Amlie

– Hvordan er miljøet på filmproduksjon?

– Vi er en veldig sammensveiset klasse. Noen ganger prater vi vel kanskje litt for mye! Jeg tror det uansett er veldig bra. Jeg føler vi gir hverandre mye og gjør hverandre bedre. Det gode miljøet gjør at folk trives når de er på skolen, samtidig som alle er veldig dedikert til arbeidet.

– Hvorfor valgte du å studere filmproduksjon på Noroff?

– Utifra emnene så det ut som dette studiet handlet om én ting: å lage film. Det var det jeg ville. Samtidig la jeg merke til at Noroff tilbyr svært profesjonelt utstyr. Det er jo bare en drømmesituasjon å få med deg flinke og interesserte medstudenter og sette filmidéer ut i live.

Filmproduksjon utdanning Oslo og Bergen

Filmproduksjon: Det toårige studiet er tilgjengelig i Oslo og Bergen. Foto: Jeanette L. Bækkevold.

Fordyper seg i regi

– Hva synes du om studiet?

– Så langt er jeg veldig fornøyd, sier Peter. – Jeg fikk muligheten til å ha regi på tre av fire emner det første året. Nå skal jeg fordype meg i regi og manus på andreåret. Det passer meg perfekt. Å gå hjem med en A før sommeren beviser vel at studiet er det rette for meg. Endelig behersker jeg noe i skolesammenheng, i motsetning til tidligere.

 – Hva synes du om faglærerne?

– Lærerne er flinke folk som også jobber i bransjen. Det er et stort pluss for oss studenter. Jeg har lært veldig mye, først i undervisning og så i praksis. Lurer vi på noe underveis, er lærerne alltid tilgjengelige.

Å gå hjem med en A før sommeren beviser vel at studiet er det rette for meg.Peter Theisen Amlie

– Hvilke råd vil du gi til nye filmstudenter?

– Utnytt tiden deres på Noroff! Her får dere to år med veiledning, dedikerte mennesker og utstyr tilgjengelig for studentene. Utnytt dette til det fulleste! Lag filmer, jobb hardt så kommer du kommer til å lære masse!

– Hvilke planer har du når du er ferdig med utdanningen?

– Jeg vil helst ikke tenke på det, da jeg gjerne kunne studert på Noroff noen år til! Jeg har lyst til å skrive og pitche ideer til produsenter, så tar jeg det derfra. Ellers har jeg en liten bedrift som heter Pan Media, noe jeg også synes er veldig gøy å holde på med! Jeg har lyst til å satse litt på den, sier Peter.  

Peter kjører åpen visning av sin kortfilm "Hen" på Noroff i Oslo tirsdag 5. september kl. 19:00. Les mer om denne eventen her.

Les mer om filmproduksjon på Noroff.

Klipp fra kortfilmen "Hen"

     
Top