Britte jobber med utvikling og tegning av butikkløsninger. – Teknisk tegning passer meg utmerket, sier hun. 

Britte Mannaart har studert teknisk design med DAK på Noroff Nettstudier, og i etterkant vært faglærer for studenter ved Noroff i Oslo.

I dag jobber Britte som teknisk tegner hos Butikkonsept AS i Lørenskog.

På spørsmålet om hva hun synes om studiet da hun selv var student, i 2017, svarer hun:

Nå tenker jeg at det er det beste valget jeg har tatt. Jeg kunne ikke valgt noe som passer meg bedre.

Studentene på teknisk design med DAK jobber blant annet med å tegne, modellere og visualisere bygg og konstruksjoner innen bygningsinformasjonsmodeller (BIM), produktdesign og digital prototyping.

Vi har stilt henne noen spørsmål, for å få vite mer om hvordan det er å jobbe som teknisk tegner.

Veien til sluttproduktet

Hva gjør en teknisk tegner?

En teknisk tegner kan jobbe med mye forskjellig. I utgangspunktet lager vi tekniske tegninger eller konstruksjoner ved hjelp av datamaskinbaserte programvarer, i både 2D og 3D.

Det beste med å jobbe som teknisk tegner er veien til sluttproduktet.Britte Mannaart

Hvordan ser arbeidshverdagen ut?

Min hverdag er veldig variert. Noen dager tegner jeg plantegninger i 2D med innredningsløsninger for en butikk, andre dager jobber jeg med 3D modellering av elementer til et konsept. Det kan være jeg jobber med teninger i utviklingsfasen, eller med mer detaljerte tegninger for produksjon. Det kan være mye forskjellig i løpet av en dag. Siden jeg jobber som designer, så er jeg også med på å utvikle konsepter, og noen ganger hender det også at jeg må gjøre grafisk arbeid.

Hvordan er jobbmulighetene for en teknisk tegner?

Det er gode jobbmuligheter for en teknisk tegner, fordi det er så mange forskjellige områder man kan jobbe med. Blant annet innenfor bygg og anlegg med BIM, VVS og tegning innen arkitektur. Man kan også rette seg mot mekanisk tegning og produktdesign.

Hvilke selskaper/bransjer kan man jobbe i?

Innen for eksempel bygg-, design- eller oljebransjen er det mange tekniske tegnere som havner. Selskaper kan være Aker Solutions, Forsvarsbygg, Blår, Snøhetta og YSA Design.

Hva synes du er det beste med å jobbe som teknisk tegner?

Det er veldig spennende å se hvordan ideer blir til i 3D og alle puslebitene til slutt faller på plass og produktet blir komplett. Det beste med å jobbe som teknisk tegner er veien til sluttproduktet. Å forme ideene og løse utfordringene. Og så er det alltid spennende å få produsert prototype av et produkt og se hvordan det ble og hvordan det fungerer i praksis.

Hva skal til for å lykkes?

Tålmodighet, genuin interesse for faget og man må like å løse problemer, avslutter hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top