teknisk design med DAK, Noroff

Teknisk design med DAK har gitt meg mer praktisk kunnskap om konstruksjon av bygg, tekniske tegninger og visualiseringer, sier hun. 

Det beste med studiet har for meg vært innføringen i alle programvarene, som AutoCad, Inventor, Revit og 3dsMax. Når man etter hvert blir mer stødig i hvert program ser man virkelig hva slags muligheter man har til å tegne og skape det man ønsker, sier Linka Gramnæs (32).

Hun har akkurat fullført den ettårige utdanningen i teknisk design med DAK. 32-åringen forteller at hun alltid har likt å jobbe med data, så at studiet er praktisk rettet passet henne helt ypperlig.

Du har egentlig uendelig med muligheter til å utvikle kompetansen din slik som du ønsker. Linka Gramnæs

Jeg har en bachelor i interiørdesign fra før og tenkte at dette studiet ville være en god kombinasjon med den bakgrunnen jeg har. Teknisk design med DAK har gitt meg mer praktisk kunnskap om konstruksjon av bygg, tekniske tegninger og visualiseringer.

Det finnes utallige tutorials på internett om hver programvare, så du har egentlig uendelig med muligheter til å utvikle kompetansen din slik som du ønsker, sier hun.

«"

Solbukta: Imponerende visualiseringer laget av Linka. Foto: Skjermdump

Pris for beste studentarbeid

Før sommeren vant Linka prisen for «Beste studentarbeid» på Diamond Awards for sin imponerende eksamensoppgave.

Eksamensprosjektet mitt var et enebolig-prosjekt som er tegnet av PPR Arkitektur og Design. Jeg modellerte og satt på scener til visualisering for både eksteriør og interiør, for så tilslutt å lage en kort animasjon. I tillegg til dette måtte jeg også lage et sett med tekniske tegner for å vise til gode kunnskaper om 2D-tegninger og konstruksjon.

Hun fortsetter:

Det var utrolig gøy å jobbe med dette. Ettersom jeg var hos et firma som spesialiserer seg i dette fagfeltet hadde jeg tilgang til utrolig mange ressurser, og fine mennesker runt meg som kunne hjelpe meg til å få best mulig resultat.

– Hvordan føltes det å vinne prisen for «Beste studentarbeid» i teknisk design med DAK hos Noroff?

Det var utrolig hyggelig og gøy. Jeg har jobbet mange timer med skole i løpet av det siste året, så det var hyggelig å få en anerkjennelse for timene man har lagt ned i arbeidet sitt.

Hun forteller at den største utfordringen har vært å kombinere studier og jobb.

Ettersom studiet er ettårig er det mye materiell man skal gjennom i løpet av skoleåret, for å dekke mest mulig innenfor hver programvare. Man må virkelig være dedikert, for å få mest mulig ut av studiet.

«"

Foto: Skjermdump

Relevant for arbeidslivet

Vi har vært innom flere emner som gjør at du kan jobbe innenfor flere bransjer, som bygg- og arkitektur, produktdesign, 3D-visualisering, og så videre.

Studiet er relevant for arbeidslivet, sier hun.

Studiet er relevant for arbeidslivet. Linka Gramnæs

Linka har sikret seg praksisplass hos BLÅR AS, et firma som spesialiserer seg på 3D-perspektiver og visualiseringer innenfor byggebransjen. BLÅR AS er et datterselskap av Arcasa Arkitekter og holder til i Oslo.

Det har vært veldig gøy å være i praksis. I løpet av skoleåret var det 3D-modellering og visualisering som jeg likte best, så jeg ønsket å fordype meg i disse emnene. Jeg har lært utrolig mye av de andre kollegaene og fikk mulighet til å se hvordan man faktisk jobber med prosjektene i virkeligheten. Alle var så imøtekommende, og vi har hatt det veldig gøy sammen, sier hun. 

Det er ikke vanskelig å merke at 32-åringen brenner for faget sitt.

– Til slutt, har du noen tips til nye studenter i teknisk design med DAK?

Vær dedikert og nysgjerrig. Studiet er kun ett år, og går fort. Om du ønsker å få mest mulig ut av det, må du ta initiativ og lære deg ting etter skolen. Som student har du tilgang til online-læring via Lynda eller Pluralsight gratis, men du kan også finne masse bra materiell på YouTube, avslutter hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
<div c
Top