Etter å ha studert interaktive medier-spill har interessen min for 3D bare blitt større, sier 23-åringen.

Det beste med studiet er jo selvfølgelig at jeg har lært å lage spill, sier Ole-Kristian Johannesson (23) engasjert.

Det jeg har likt aller best er digital sculpting, med programmet Zbrush. Dette er noe av det kjekkeste jeg har gjort gjennom studietiden. Det er som å lage ting i leire, uten å bli skitten på hendene. Jeg har lært masse om tegning og concept-art.

Han har nylig levert bacheloroppgaven sin og dermed fullført tre år med interaktive medier-spill hos Noroff Nettstudier.

Studentarbeid, laget av Ole-Kristian. Foto: Skjermdump

En hobby, i stedet for jobb

Bosatt i Stavanger, bestemte han seg for å prøve ut Noroff Nettstudier.

I begynnelsen, da jeg søkte som nettstudent, var jeg veldig usikker på om dette kom til å være like bra som å sitte i et fysisk klasserom. Jeg fant fort ut av at det egentlig passet meg bedre å være nettstudent, siden man får like mye hjelp som om man skulle vært klasserom-student, og får veldig god oppfølging av læreren, sier Ole-Kristian.

Etter å ha gått på Noroff har interessen min for 3D bare blitt større, og jeg føler nesten at jeg holder på med en hobby, i stedet for jobb.

Ole-Kristian forteller at forelesningene streames live og at han har kunne se forelesningene når på døgnet han har ønsket, og gjerne opp til flere ganger.

Jeg føler egentlig ikke at jeg har hatt noen utfordringer med å studere på nett siden det har vært så enkelt å få kontakt med lærerne om det skulle være noen problemer.

Stor frihet i innleveringsoppgavene

Det føles litt rart å være ferdig med bachelorgraden. Nå må jeg plutselig finne på mine egne prosjekter å holde på med, sier Ole-Kristian.

Han er engasjert når han forteller om bacheloroppgaven.

Jeg valgte å se nærmere på art-siden av spillet vårt, Beak and Plunder, som jeg og en annen nettstudent vant «beste concept» for under Norwegian Game Awards. Jeg laget alt fra karakterer og animasjoner, til forskjellige steiner, trær, og så videre.

Les: Slik har de utviklet sitt eget spill

Det som gjør interaktive medier-spill spennende og gøy å studere er at det er veldig mye frihet i oppgavene. Det er som regel aldri bestemt på forhånd hva du skal lage, men du har så mange valgmuligheter i oppgavene, utdyper han.

Ole-Kristian forteller at han har fått spesielt god kontakt med en annen nettstudent, Andreas, som han har samarbeidet mye med.

Vi har jobbet på alle gruppeprosjektene sammen og det har gått utmerket. Vi snakker så og si hver dag, selv om vi ikke har noe gruppeoppgave også, og hjelper hverandre med løsninger på forskjellige prosjekter, og så videre.

Vi har fått mer enn nok tid til å gjøre alle innleveringsoppgavene, så det har egentlig aldri vært noe stress med skolearbeidet for min del.

Viktig å planlegge godt som nettstudent

Det viktigste jeg har lært gjennom studietiden min er at du må planlegge godt og skaffe deg masse referanser før du begynner å jobbe. Hvis du ikke har dette er det veldig lett å stoppe midt i et prosjekt, for å lure på hva du trenger videre i prosjektet ditt.

Ole-Kristian forteller at planen videre er å lage en god portofolie, og forsøke å finne drømmejobben.

Se portofolien hans her

Jeg har egentlig ikke en typisk drømmejobb, men har veldig lyst til å jobbe for et av de store spillselskapene. Det hadde vært veldig kjekt å jobbe med et gigantisk prosjekt som et MMO-spill, for eksempel. Men drømmen, det er nok å jobbe for et AAA-firma.

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

Hvis du har et problem med oppgaven eller programvaren, ikke vent på at kontaktlæreren skal kontakte deg, men ta kontakt og spør om alt du lurer på. Ikke bruk for mye tid på å prøve å finne ut av problemer selv, det fører bare til masse unødvendig stress.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top