– Dette VFX-studiet ser ut til å dekke alt vi har savnet i en fullverdig VFX-utdanning i Norge. Det sier VFX Manager i Storyline Studios, Torgeir Busch.

Visuelle effekter – eller VFX – handler om å skape magi i levende bilder. Det toårige studieprogrammet egner seg for den som ønsker å arbeide profesjonelt med visuelle effekter, nasjonalt eller internasjonalt.

Studiet blir tilgjengelig på Noroff i Oslo og på Nettstudier fra august 2017, men er allerede nå åpent for søknader.

Torgeir Busch, Storyline

Torgeir Busch, Storyline Studios

Torgeir Busch jobber som Senior Producer og VFX Manager i Storyline Studios, som er en av norges største leverandører til filmbransjen. Som utvalgt fagspesialist hos Nokut, har han vurdert utdanningen grundig og kjenner studieplanen ut og inn.

– Dette VFX-studiet ser ut til å dekke alt vi har savnet i en fullverdig VFX-utdanning i Norge, sier Busch.

Han utdyper:

– Jeg liker at studiet inneholder emner som fokuserer på grunnleggende kunnskap om komposisjon og fototeknikk, slik at studentene får et bredt grunnlag før de eventuelt spesialiserer seg videre. Storyline Studios ser frem til å samarbeide med Noroff i fremtiden, sier Busch.

– Verdifull i utviklingen

Fagsjef i Noroff, Olav Slettahjell, sier Storyline har vært verdifulle i utviklingen av studieplanen: 

– Storyline har ansatt flere av våre tidligere studenter og det er veldig bra at de nå blir med i den faglige utviklingen av studiet. I tillegg til Storyline har vi også fått innspill fra to andre store aktører i bransjen, Storm Studios og Qvisten Animation. Vi har også fått vurderinger fra alumnistudenter som nå har etablerte jobber i store utenlandske produksjonsselskaper, sier Slettahjell.

Einar Martinsen, Weta Digital

Einar Martinsen, Weta Digital

En av alumnistudentene som har gitt innspill er Einar Martinsen som nå jobber med VFX i Weta Digital i New Zealand. Han setter pris på allsidigheten i studieplanen:

– Endelig! Jeg har lenge ønsket at studier skal ha mer fokus på hva som er relatert i bransjen. Med allsidigheten dette kurset vil gi, kommer studentene til å stille mye sterkere til å få en VFX-jobb i Norge eller i utlandet! sier Martinsen.

Store på 3D: Noroff har 3D-studier i Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Nettstuder. Foto: Gøril Sætre.

– VFX en naturlig videreutvikling

Olav Slettahjell

Olav Slettahjell, Noroff

Noroff har levert 3D-utdanning i en årrekke. Blant disse er fagskolestudiene 3D design og animasjon, 3D spilldesign og 3D filmproduksjon. Fagsjef Olav Slettahjell mener et utdanningsprogram i visuelle effekter er en naturlig utvidelse av studietilbudet:

– Noroff har en stor alumni innen 3D-feltet og vi har gjennom flere år utdannet fagspesialister som nå utfører VFX-arbeid i ulike produksjonsselskaper både i Norge og i utlandet, sier han.

Han fortsetter:

– Fagmiljøet ved Noroff har solid kompetanse innen 3D design, animasjon og filmproduksjon, og VFX-studiet er derfor en naturlig videreutvikling av vår fagsammensetning.

– Hvorfor er VFX en relevant utdanning?

– Utdanningen er utviklet med bransjens behov som utgangspunkt og innholdet blir nå utviklet i samarbeid med viktige aktører innen VFX-bransjen. Våre studenter vil få muligheten til å teste sine ferdigheter på reelle oppdrag og dette gjør at de blir attraktive etter studiene, sier Slettahjell.

Steven Elvesæter, Qvisten Animation

Steven Elvesæter, Qvisten Animation

– Treffer godt på behovet

Undervisningen starter på et grunnleggende nivå, og det er ikke behov for spesielle forkunnskaper. Det faglige opplegget har fokus på praktisk, teknisk og skapende kompetanse relatert til et aktivt yrkesliv i bransjen. Når studiet er gjennomført har studentene bygget opp en sterk VFX-portefølje.

VFX Supervisor Steven Elvesæter fra Qvisten Animation ser frem til å møte det første kullet i arbeidslivet:

– Vi i Qvisten Animtaion er spente på å se flinke studenter komme ut fra Noroff om to år. Denne utdanningen treffer godt på behovet vi ser hos oss, og innholdet i studieplanen er høyaktuelt for bransjen.

Mer om studiet

VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Ønsker du å jobbe med visuelle effekter i film og TV? I dette studiet lærer du å jobbe profesjonelt med VFX innen 3D, animasjon, rotoscoping, tracking, retusjering og compositing.

  2 år
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Top