Møt Einar Martinsen, den 26 år gamle VFX-superhelten som jobber for Weta Digital.

OPPDATERT 20.10.2017: Siden artikkelen først ble publisert har Einar ifølge imdb blant annet jobbet på storfilmer som Justice League, War for the Planet of the Apes og Guardians of the Galaxy Vol. 2.

Vinteren 2015 fikk Einar Martinsen svaret han håpet på:

– Drømmejobben hos Weta Digital er din!

Helt siden jeg så Ringenes Herre, visste jeg at jeg ønsket å jobbe for Weta.Einar Martinsen

Dermed bar det av sted til New Zealand, hvor han nylig bidro som matte painter på storfilmen 'Batman v Superman: Dawn of Justice'.

26-åringen studerte 3D design og animasjon ved Noroff i Oslo i 2008, og 3D filmproduksjon året etter.

– Hvordan fikk du jobben hos Weta Digital?

– I mange år tenkte jeg at Weta bare var en usannsynlig drøm. En dag jeg tok sjansen og søkte jobb på via nettet. De svarte, og kort tid etter var jeg på vei til New Zealand, sier Einar.

Wellington, New Zealand

Wellington, New Zealand: Einar Martinsen jobber for tiden for Weta Digital. Foto: Shutterstock

Fotorealistiske omgivelser

Folkene her er veldig vennlige, og det er en følelse av kreativitet og fornøyelse i Wellington.Einar Martinsen

– Helt siden jeg så Ringenes Herre, visste jeg at jeg ønsket å jobbe for Weta. Drømmen ble enda større da Avatar kom ut. Jeg var student på Noroff på den tiden, og jeg var så imponert og motivert av arbeidet de fikk til på den filmen.

Weta Digital er stiftet av blant andre Peter Jackson, og er et av verdens ledende selskaper innen visuelle effekter. De er blant annet kjent for Ringenes Herre-triologien, Avatar og Hobbitten-triologien. Selskapet sto bak den grensesprengende teknologien til digitale karakterer som Smaug, Gollum, og Neytiri.

Weta Digital har vunnet fem Oscar.

– Hva gjør en matte painter?

– En matte painter skaper fotorealistiske omgivelser og bakgrunner. Du ser ofte arbeidet til en matte painter når filmen skal etablere et nytt sted eller miljø i storyen.

Einar Martinsen

Vakker natur: Einar liker å reise rundt og utforske New Zealand. Foto: privat.

– Kreativitet og fornøyelse

– Hvordan er livet i New Zealand?

Jeg savner klassekameratene mine mest. Det var et godt sted å være, med liksindige og inspirerende mennesker.Einar Martinsen

– Livet i New Zealand er helt topp! Kulturen er flott. Folkene her er veldig vennlige, og det er en følelse av kreativitet og fornøyelse i Wellington.

– Naturen her er også helt utrolig. Man får alt her. Palmetrær og hvite strender, vulkaniske landskap, jungel, isbreer og snø i fjellene!

– Hva gjør du på fritiden?

– Jeg henger med venner, går ut på byen, utforsker naturen rundt omkring i New Zealand, og av og til drar jeg og surfer.

– Hvor lenge planlegger du å bli?

– Slik det er nå tar jeg det ett år av gangen. Jeg liker meg virkelig godt her, men jeg liker også å reise, så vi får se hva som skjer!

Einar Martinsen

Troll: Einar og de tre trollene fra Hobbiten. Foto: privat.

– Samarbeid er viktig

– Hvilke andre prosjekter har du jobbet på hos Weta Digital?

Jeg har jobbet på mange flere prosjekter enn hva jeg hadde forestilt meg. Det er kjempegøy!Einar Martinsen

– Jeg har jobbet på mange flere prosjekter enn hva jeg hadde forestilt meg. Det er kjempegøy! Så langt har jeg vært heldig nok til å jobbe på Maze Runner: The Scorch Trials, Pete's Dragon, Krampus, Batman v Superman: Dawn of Justice og Steven Spielbergs The BFG.

 – Hva lærte du på Noroff som har vært nyttig for deg i karrieren?

– Samarbeid er noe av den viktigste lærdommen jeg har tatt med meg. Det å ha en stor gruppe mennesker samarbeide godt sammen er så utrolig viktig. Bare se på Weta Digital som et godt eksempel!

– Hva savner du mest fra tiden ved Noroff?

– Jeg savner klassekameratene mine mest. Det var et godt sted å være, med liksindige og inspirerende mennesker. Vi hadde mye moro sammen, og lærte mange nyttige egenskaper som forberedte oss til å jobbe i den kreative industrien!

'Batman v Superman: Dawn of Justice' har premiere 25. mars.

Les mer om Einar og se noe av hans arbeid på hjemmesiden hans.

Trailer for 'Batman v Superman'


Aktuelle studier

3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top