UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Studiet starter opp på campus i Oslo 10. august. 

Det er i dag stor etterspørsel etter UX-designere. Hovedformålet med utdanningen er å gi studentene praktisk og relevant opplæring i brukeropplevelsesdesign.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby UX-design på vår campus i Oslo fra august, sier campus manager i Oslo, Simon Bowen.

Det er stor etterspørsel etter UX-designere. Simon Bowen, campus manager i Oslo

Noroff utdanner allerede UX-designere på Noroff Nettstudier.

Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i konseptene, prosessene, metodene, verktøyene og teknikkene innen bruker-sentrert design, sier Bowen videre.

Studiet er en ettårig fagskoleutdanning.

Sømløse brukeropplevelser

UX-design, eller user experience design, handler om å forberede totalopplevelsen en menneskelig bruker har i møte med et digitalt produkt, en tjeneste eller et system.

Målet med UX-design er å skape enkle, effektive, relevante og hyggelige opplevelser for brukeren, sier Simon.

Det kan være i nettbanken, dashbordet i bilen eller på telefonen.

UX-design er en variert disiplin, som kombinerer aspekter av psykologi, virksomhet, markedsundersøkelser, design og teknologi.

Les også: Hva gjør en UX-designer?

Bransjenær utdanning

Målet med UX-design er å skape enkle, effektive, relevante og hyggelige opplevelser for brukeren. Simon Bowen, campus manager i Oslo

Studentene ved studiet i UX-design tilegner seg kompetanse innen research og innsikt, wireframing og prototyping, brukervennlighetstesting og grunnleggende interaksjons- og designprinsipper.

Studiet er åpent for studenter uten tidligere erfaring, men også for dem som har jobbet i andre beslektede fagområder eller med en relevant utdanningsbakgrunn, legger Simon til.

Studiet består i stor grad av praktisk arbeid og bransjenære oppgaver. Alle utdanninger hos Noroff er NOKUT-akkrediterte og godkjent for lån og stipend hos Lånekassen.

Studiet har løpende opptak. Det er derfor mulig å sikre seg studieplass allerede nå.


Mer om studiet

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top