Etter å ha fanget opp en del malware og analysert loggene fant jeg fort ut at det visstnok er mye aktivitet i forsøk på å hacke IoT-enheter, sier Erik (27).

Jeg satt opp en «honeypot» (en server som er sårbar, men som er brukt til å samle og analysere data over alle inkommende cyberangrep). Jeg brukte dataene jeg samlet inn til å finne statistikker over cyberangrep på IoT-enheter, forteller Erik David Martin (27).

Det viser seg at angriperne aktivt sikter seg inn på IoT-enheter, siden de ofte er et lett bytte på grunn av enkelte typer sårbarheter.

Erik har studert nettverk og IT-sikkerhet ved Noroff Stavanger.

Les også: Erik (27) avdekket stort hull i fildelingsapplikasjon

Mange forsøk på å hacke IoT-enheter

27-åringen deltok i juni på konferansen Dependable Systems, Services and Technologies (DESSERT´2019) i Leeds i England, hvor han presenterte den imponerende artikkelen sin om malwaret til Rasberry Pi.

Les artikkelen hans her.

Artikkelen min omhandler et Rasberry Pi malware, og generelt hvordan Internet of Things (IoT) er sårbare mot de mest simple cyberangrepene som er der ute, forteller Erik engasjert.

Hans artikkel passet derfor godt inn under konferansen, hvor temaet var IoT, Big Data and AI for a Smart and Safe Future.

Jeg begynte opprinnelig å interessere meg for honeypots høsten 2018. Etter å ha fanget opp en del malware og analysert loggene fant jeg fort ut at det visstnok er mye aktivitet i forsøk på å hacke IoT-enheter. Spesielt da det var egne malware/skadevare kun designet for IoT.

- IoT blir ofte brukt til å utføre Distributed Denial of Service (DDoS) angrep etter å ha blitt hacket, mens andre IoT-enheter blir brukt til å mine kryptovaluta.

Utenfor min egen komfortsone

I september starter han å studerere på Noroff sitt samarbeidsuniversitet, University of South Wales. Studiet han skal ta er Computer Forensics.

Jeg både gleder og gruer meg. Jeg har bodd i Stavanger hele livet, så det å flytte til Wales gjør meg litt nervøs, da jeg går utenfor min egen komfortsone. Men det er slik vi lærer og blir en erfaring rikere, sier han.

– Det er også gull verdt å ha på CVen, at jeg får en bachelorgrad i Computer Forensics, pluss et år med utenlandserfaring, avslutter Erik.

 


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top