– På Noroff vil du få bruk for både den tekniske og den kreative delen av hjernen.

Jarand Ramsdal er akkurat ferdig med 3D spilldesign og ser tilbake på sine to år Noroff Stavanger.

– Jeg er veldig fornøyd med skolevalget mitt. Med god kombinasjon av kule lærere, andre ansatte og gode klassekamerater, så har min tid på Noroff vært fortreffelig, sier Jarand.

– Det er mye å lære på studiet. Samtidig har man visse felt innenfor 3D spilldesign som man kan spesialisere seg i, uten at det går på bekostning av det totale læringsutbyttet.

– På Noroff er det alltid lærere som kan hjelpe, forsikrer han.

På Noroff er det alltid lærere som kan hjelpe.Jarand Ramsdal

3D spilldesign er en utdanning som lærer studentene å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

– Jeg liker at vi får lov til å bruke skolens utstyr etter vanlig skoletid. Det gjør det mer lukrativt å jobbe på skolen enn hjemme, sier han.

– Hva gjorde at du valgte utdanning hos Noroff?

– Noroff har lenge vært en skole jeg har ønsket å studere på. På ungdomsskolen hadde jeg en venn som hadde gått på Noroff Kristiansand, og en dag var det en student fra Noroff Bergen som presenterte sitt studentarbeid for den klassen jeg gikk i. Dette fikk meg til å bli mer interessert i hva skolen hadde å tilby, så Noroff har vært i tankene mine i en lang periode.

Artikkelen fortsetter under videoen…

– Flere bransjer trenger 3D-løsninger

Jarand har studert på Noroff Stavanger, en campus med godt og inkluderende læringsmiljø i en av Norges mest spennende teknologibyer.

– Lærerne på Noroff Stavanger gjør en god jobb. De som jobber på 3D kommer med forslag til gode løsninger når vi løser oppgaver. Med tanke på det finnes utallige løsninger på 3D-oppgaver, er det verdifullt når de kommer med sine erfaringer.

– Hva synes du om læringsmiljøet?

– Klassekameratene mine er minst like interessert i faget som jeg er. Det har gjort at vi har arbeidet godt sammen på gruppeoppgaver.

Jarand sier at studentene får bruk for hele hjernen når man studerer.

Klassekameratene mine er minst like interessert i faget som jeg er.Jarand Ramsdal

– På Noroff vil du få bruk for både den tekniske og den kreative delen av hjernen. Jeg vil selvfølgelig anbefale skolen til personer som har interesse for kreativitet eller teknologi, sier han.

Nå vurderer Jarand å søke direkte inn på tredjeåret og ta en bachelor i utlandet på University of South Wales.

– Ja, jeg har ennå litt mer utdanning foran meg, så forhåpentligvis så kan jeg forsette på noe innen 3D på universitetet i Wales, sier han.

University of South Wales er et av de ti største universitetene i Storbritannia, og det største i Wales. Med et bredt studietilbud og et yrende studentmiljø ligger alt til rette for to spennende semestre for Jarand i Wales.

– Deretter så er jeg ganske åpen til å drive på med alt som trenger en 3D-grafiker som kan sikkert være innenfor spill, film, eller reklame. Det som er fint med denne type utdanning er at det er flere bransjer som trenger 3D-løsninger, sier han.

I tillegg til Stavanger er 3D spilldesign tilgjengelig i Oslo, Bergen og via Nettstudier. Alle studier er godkjent i Lånekassen.


Relaterte studier

     
Top