– Fra jeg fikk tilbudet hadde jeg to uker på meg til å flytte til London. Det er her både Star Wars og James Bond spilles inn, sier Noroff-læreren.

Foto: Privat

Noroff-lærer Georg Engebakken la ut dette bildet på Facebook. Selvfølgelig ble vi nysgjerrige! 

– Pinewood Studios, #Marvel, #VFX. Fortell! 

Det er veldig mye jeg ikke kan snakke om. Det jeg kan si er at jeg jobber hos Pinewood Studios i London, med «Morbius – the living vampire», en Marvel-film med premiere neste sommer, nærmere bestemt 31. juli 2020.

Hvordan fikk du dette spennende tilbudet?

Jeg fikk tilbudet på grunn av kvaliteten på arbeidet jeg gjorde på Fantastic Beasts – Crimes of Gridelwald, hvor jeg var Lead Post viz artist i fjor, forteller Georg.

Han underviser til vanlig på Noroff, på bachelorgradene internative - medier og interaktive medier - spill, og på 3D design og animasjon. Han har nå 12 måneders permisjon, for å jobbe hos Pinewood Studios.

Michael Morbius

«Morbius – the living vampire» er en Marvel-film, med Jared Leto «Bladerunner 2049» og Matt Smith «Doctor Who» i hovedrollen, forteller Noroff-læreren engasjert.

Michael Morbius er en biolog som forsøker å kurere sin sjeldne blodforstyrrelse med vampyr-DNA, som i stedet forvandler ham til en slags vampyr og blir tvunget til å drenere andres blod for å overleve. Morbius startet som en skurk i Spiderman-universet.

Det spekuleres i om vi får se noe til Spider-Man i filmen, eller ikke. Georg røper ingenting. 

Hvordan er det å være en del av et så stort britisk filmstudio?

Det å være på et slikt filmstudio er kjempespennende. Det er her både Star Wars og James Bond spilles inn, så det føles utrolig spennende å gå rundt å se innspillingen og settene til disse filmene.

Senior Unreal Specialist

Georg har selv en mastergrad i animasjon og visuelle effekter, og har høyt kunnskapsnivå i en rekke verktøy som brukes både i spill- og filmindustrien.

Jeg jobber foreløpig med en Previz - en 3D visualisering av filmen før den blir filmet, slik at regissøren kan se potensielle problemer, og hva som fungerer bra og ikke, før det brukes masse penger på å filme det. Min arbeidstittel er Senior Unreal Specialist.

Midt i april hopper Georg over på Post-viz, som er å lage 3D effekter til filmen.

Hva gjør egentlig en Senior Unreal Specialist?

Jeg bruker tid på Real Time teknologi, «spill teknologi», til å rendre pre-viz, noe som gir oss et fantastisk resultat i forhold til tradisjonelle metoder. Det spesielle med denne teknologien er at den kjøres «Real-Time», som vil si at man kan spytte ut 60 bilder per sekund. Dette gjør denne arbeidsmetoden utrolig effektiv. Ved den gamle metoden trengte man en render farm og fikk ett bilde per 10 minutt, hvis man var heldig.

Norge på vei inn i filmbransjen

Noroff-læreren forteller at den største forskjellen mellom Norge og England er størrelsen.

London er største produsent av film i Europa, og en av de største i verden. Dette gir utrolig mange flere muligheter enn det man noen gang kommer til å få i lille Norge. Norge er likevel på vei inn i bransjen og vi har i de siste årene hatt noen flotte filmer i forhold til visuelle effekter, som Bølgen, Trolljegerne, og Skjelvet.

Har du noen råd til nye studenter, som vil inn i bransjen?

Du må være forberedt på å være spontan. Det kreves også at man har motivasjonen til å jobbe hardt, avslutter Noroff-læreren. 

Vi ønsker Georg lykke til i London og gleder oss til å se «Morbius – the living vampire»!

     
Top