Noroff har et stadig økende antall studenter. Her får du syv tips til hvordan mestre studenttilværelsen fra første dag.

▫️ Bli kjent med dine medstudenter

Studietiden er en ypperlig tid til å bli kjent med nye mennesker, få venner for livet og etablere et nettverk. Du må ikke undervurderer verdien av dine medstudenter, de kan være en super ressurs å ha i løpet av studietiden. Dette kan potensielt være dine nye arbeidskollegaer etter endt utdanning og ikke minst dine nye studiepartnere!

Det anbefales å delta på arrangementer i studiestartuken, slik at nye studenter på enklest mulig måte kan bli kjent med hverandre. Fortvil likevel ikke om dette ikke er noe for deg, du har mange sjanser i løpet av studietiden - ta kontakt, alle er nok like nervøse som det du er!

«"

▫️ Lag en kollokviegruppe

I løpet av utdanningen din vil du flere ganger samarbeide med dine medstudenter. Kollokviegrupper er perfekt til dette! Finn gjerne en kollokviegruppe så tidlig som mulig i studietiden, og sørg for at den inneholder personer du studerer produktivt sammen med. I en kollokviegruppe kan man blant annet lese sammen, diskutere forskjellige temaer og samarbeide på gruppeoppgaver. En slik gruppe er også et fint utgangspunkt for å komme seg i gang med dagen.

Avtal for eksempel med gruppen din at dere skal jobbe sammen på et gitt tidspunkt, gjerne fra morgenen av. På denne måten føler man et større press til å komme seg i gang med dagen, og man vil sannsynligvis få gjort mer. Kollokviegruppe fungerer like godt på nett som det gjør på campus, og gir deg en unik mulighet til å drøfte pensum med medstudentene dine!

▫️ Sett av tid til andre ting enn studier

Livet som førstegangsstudent kan til tider være overveldende. Det er mye ansvar, mange nye medstudenter og lærere, og ikke minst mye nytt pensum å sette seg inn i. I begynnelsen av et helt nytt studiet er det helt klart viktig å innarbeide seg gode rutiner, men ikke tenk at du må sitte med studiet 24/7. Studietiden er for mange en veldig givende og hyggelig tid hvor man får venner for livet og etablerer seg et nettverk for arbeidslivet.

Vær sosial, gå en tur, dra på trening - gjør noe som gir deg energi!

▫️ Spør om hjelp

Faglærerne på Noroff brenner for faget sitt og setter alltid stor pris på engasjerte og målbevisste studenter. Som student hos Noroff kan du kontakte både faglærerne og campus manager om det er noe du lurer på. Det er også lurt å stille spørsmål i forelesningene slik at du får svar på det du lurer på med en gang. Ingen spørsmål er dumme, spør heller en gang for mye enn en gang for lite.

«"

▫️ Unngå skippertak

Overgangen til en ny studiehverdag kan være hard. Det er mye nytt å sette seg inn og det kan virke overveldende. Det aller viktigste du kan gjøre i denne perioden er å innarbeide deg gode studierutiner allerede fra dag én. Du vil takke deg selv senere! Ingenting er verre enn å plutselig innse at eksamen er to uker unna, og du fortsatt ikke har åpnet boka. Her kreves det da at du gjør et stort skippertak for at du i det hele tatt skal klare å dra deg i land på eksamensdagen.

Du studerer for å lære, og skippertak er langt ifra den beste måten å lære på.

▫️ Lag gode studievaner fra første dag

I denne artikkelen har vi snakket mye om å unngå skippertak og at man bør innarbeide seg gode rutiner, men hva innebærer egentlig det? Gode studievaner kommer vanligvis ikke over natta, her må man jobbe med både mindset, motivasjon og rutiner. Ved oppstarten av et nytt studium burde du umiddelbart begynne å innarbeide dine nye rutiner. Forsøk å stå opp til samme tidspunkt hver dag og ha faste rutiner på pauser og måltider i løpet av dagen.

Når du for første gang tar fatt på pensum, begynn det hele med å planlegge semesteret i grove trekk, slik får du en oversikt på hvor mye pensum du burde komme deg igjennom hver dag for å holde deg ajour. Når dette er gjort burde du lage en plan for den kommende dagen eller uken, alt etter hva du selv foretrekker. Planlegging og godt etablerte rutiner er nøkkelen til suksess som student.

Sett deg gode og overkommelige mål, hold den gode rutinen din, så vil studietiden bli en fin balanse av lesing og moro!

«"

▫️ Motivasjon og mindset

I løpet av studiet vil det garantert dukke opp flere situasjoner hvor du synes en oppgave eller noe pensumlitteratur er utfordrende - dette er en del av utviklingen og læringen vår. Husk, du studerer ikke for å bestå eksamen, du studerer for å bli en god yrkesutøver! Hvis du husker det opp gjennom studietiden til vil motivasjonen til å lese pensum sannsynligvis være større. Du er student for å lære, og du vil hele tiden gjøre fremskritt i læringsprosessen. Motivasjonen stammer altså mye fra din egen innstilling og ditt mindset.

Gå inn i studiet med et godt mindset, så kommer du til å naile det!

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Studietilbud

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer

XR-utvikling

XR-utvikling er en teknologiutdanning med fokus på utvidet virkelighet, eller Extended Reality. Studiet gjør deg klar for jobb innen Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) og Mixed Reality (MR).

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top