Dette bør du vite for å sikre deg studieplass for 2017. – Kan bli fullt før 15. april, sier studieveileder.

– Vi kjenner uttrykk som "førstemann til mølla", eller "first come, first served". Slik er også prinsippet for løpende opptak til våre fagskolestudier, sier studieveileder Silje-Helen Sigvartsson.

Hun utdyper:

– I praksis betyr dette at straks du har søkt på en utdanning, vil du kunne få tilbud om studieplass. Dette er forskjellig fra studier som har en fast søknadsfrist. På slike studier blir det ikke gitt tilbud om studieplass for etter søknadsfristen, og dersom det er flere søkere enn studieplasser, vil de mest kvalifiserte søkerne få tilbud først.

Ved løpende opptak er det den som søker først som får tilbud om studieplass først.Silje-Helen Sigvartsson, studieveileder

– Så ved løpende opptak er det ikke den med best vitnemål som får studieplassen?

– Nei, ved løpende opptak er det den som søker først som får tilbud om studieplass først, sier hun, og legger til at en søker enten må ha bestått treårig videregående opplæring eller ha realkompetanse for å bli vurdert.

Alle våre studier er nå åpent for søknader.

Filmproduksjon Oslo

Populært studium: Filmproduksjon i Oslo. Foto: Jeanette L. Bækkevold.

– Det kan bli fullt før 15. april

– Hvilken betydning har 15. april?

– Egentlig er 15. april en ubetydelig dato ettersom det ikke er en spesifikk søknadsfrist for våre fagskolestudier. Likevel ser vi at svært mange sender sin søknad på nettopp 15. april. Det kan se ut som mange velger å vente med å søke til denne dagen, fordi de tror dette er søknadsfristen.

– Men det kan bli fullt allerede før 15. april?

– Ja det kan det. Våre mest populære studier fylles først opp. Oslo er et populært studiested, og vi ser at enkelte studier fylles opp tidligere enn andre. I noen tilfeller kan vi utvide antall studieplasser, men flere av våre studier blir begrenset av fysisk plass og infrastruktur, sier hun.

Våre mest populære studier fylles først opp.Silje-Helen Sigvartsson, studieveileder

– Betyr dette også at man kan søke etter 15. april?

– Ja, det er fortsatt mulig å søke etter 15. april. Alt avhenger av om det er ledige plasser. Det eneste som aldri kan bli fullt er Nettstudier. Der får alle som er kvalifisert tilbud om studieplass, sier Silje.

– Hvordan er det med bachelorprogrammene?

– Søkere til Noroff Høyskole sine bachelorstudier kan velge mellom å søke lokalt på våre nettsider, eller å søke via Samordna Opptak. Lokalt har vi løpende opptak, men noen plasser er også reservert for Samordna Opptak. Disse har søknadsfrist 15. april, sier Silje som anbefaler å søke lokalt for å sikre seg plass raskere.

Gleder seg til nye studieprogrammer

– Fra august 2017 har vi to helt nye studieprogrammer i Noroff. Frontend-utvikling er en praktisk utdanning hvor studentene lærer både visuell og teknisk utvikling av brukerorienterte løsninger for web- og mobile enheter. Frontend-utvikling er et toårig studium som blir tilgjengelig i Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Nettstudier, sier Silje.

Hun fortsetter:

– I tillegg har vi et toårig studium i VFX - Visuelle effekter. Dette blir tilgjengelig i Oslo og på Nettstudier, og passer for dem som vil jobbe med visuelle effekter i film og TV.

Digital markedsføring er også for første gang også tilgjengelig på vår campus i Oslo. Jeg gleder meg til alle disse nye studieprogrammene, og ønsker nye og gamle studenter velkommen, sier hun.

 


Studier med løpende opptak

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top