Dette bør du vite for å sikre deg studieplass for 2017. – Kan bli fullt før 15. april, sier studieveileder.

– Vi kjenner uttrykk som "førstemann til mølla", eller "first come, first served". Slik er også prinsippet for løpende opptak til våre fagskolestudier, sier studieveileder Silje-Helen Sigvartsson.

Hun utdyper:

– I praksis betyr dette at straks du har søkt på en utdanning, vil du kunne få tilbud om studieplass. Dette er forskjellig fra studier som har en fast søknadsfrist. På slike studier blir det ikke gitt tilbud om studieplass for etter søknadsfristen, og dersom det er flere søkere enn studieplasser, vil de mest kvalifiserte søkerne få tilbud først.

Ved løpende opptak er det den som søker først som får tilbud om studieplass først.Silje-Helen Sigvartsson, studieveileder

– Så ved løpende opptak er det ikke den med best vitnemål som får studieplassen?

– Nei, ved løpende opptak er det den som søker først som får tilbud om studieplass først, sier hun, og legger til at en søker enten må ha bestått treårig videregående opplæring eller ha realkompetanse for å bli vurdert.

Alle våre studier er nå åpent for søknader.

Filmproduksjon Oslo

Populært studium: Filmproduksjon i Oslo. Foto: Jeanette L. Bækkevold.

– Det kan bli fullt før 15. april

– Hvilken betydning har 15. april?

– Egentlig er 15. april en ubetydelig dato ettersom det ikke er en spesifikk søknadsfrist for våre fagskolestudier. Likevel ser vi at svært mange sender sin søknad på nettopp 15. april. Det kan se ut som mange velger å vente med å søke til denne dagen, fordi de tror dette er søknadsfristen.

– Men det kan bli fullt allerede før 15. april?

– Ja det kan det. Våre mest populære studier fylles først opp. Oslo er et populært studiested, og vi ser at enkelte studier fylles opp tidligere enn andre. I noen tilfeller kan vi utvide antall studieplasser, men flere av våre studier blir begrenset av fysisk plass og infrastruktur, sier hun.

Våre mest populære studier fylles først opp.Silje-Helen Sigvartsson, studieveileder

– Betyr dette også at man kan søke etter 15. april?

– Ja, det er fortsatt mulig å søke etter 15. april. Alt avhenger av om det er ledige plasser. Det eneste som aldri kan bli fullt er Nettstudier. Der får alle som er kvalifisert tilbud om studieplass, sier Silje.

– Hvordan er det med bachelorprogrammene?

– Søkere til Noroff Høyskole sine bachelorstudier kan velge mellom å søke lokalt på våre nettsider, eller å søke via Samordna Opptak. Lokalt har vi løpende opptak, men noen plasser er også reservert for Samordna Opptak. Disse har søknadsfrist 15. april, sier Silje som anbefaler å søke lokalt for å sikre seg plass raskere.

Gleder seg til nye studieprogrammer

– Fra august 2017 har vi to helt nye studieprogrammer i Noroff. Frontend-utvikling er en praktisk utdanning hvor studentene lærer både visuell og teknisk utvikling av brukerorienterte løsninger for web- og mobile enheter. Frontend-utvikling er et toårig studium som blir tilgjengelig i Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Nettstudier, sier Silje.

Hun fortsetter:

– I tillegg har vi et toårig studium i VFX - Visuelle effekter. Dette blir tilgjengelig i Oslo og på Nettstudier, og passer for dem som vil jobbe med visuelle effekter i film og TV.

Digital markedsføring er også for første gang også tilgjengelig på vår campus i Oslo. Jeg gleder meg til alle disse nye studieprogrammene, og ønsker nye og gamle studenter velkommen, sier hun.

 


Studier med løpende opptak

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top