Marita Elise Bjordal, Tom Arne Monsen og Liv Martem Midttun

Hvordan er studielivet på Noroff Bergen? Marita, Tom Arne og Liv forteller.

Vi har veldig gode lærere som er flinke til å pushe oss til å gjøre mer enn vi tror vi klarer.Marita Elise Bjordal

– Hvordan vil du beskrive klassemiljøet ditt?

– Klassemiljøet er veldig bra. Vi har blitt gode venner, som støtter og hjelper hverandre i arbeidet, samtidig som vi bygger et sosialt samhold etter skoletid, sier Liv Martem Midttun som studerer grafisk design.

– Vi er en liten klasse, der alle kjenner hverandre godt. Miljøet er veldig bra både på og utenfor skolen. Det sier Marita Elise Bjordal, som også er grafisk design-student.

Tom Arne Monsen er student på 3D filmproduksjon. Han sier klassemiljøet er bra, selv om det bare er seks personer i klassen:

– Klassemiljøet er kjempebra! Selv om vi bare er seks stykker i klassen, gir vi hverandre god feedback. Klassen gjør mye sosialt utenom skolen, sier han – Det gjør vi også på tvers av klassene. Siden vi er en liten skole samelignet med et universitet, blir du fort kjent med folk. Du kjenner igjen alle og det er veldig sosialt.

– Lærerne fremmer godt samhold

Noroff Bergen er med sine to tusen kvadratmeter tilrettelagt for at studentene skal få maksimalt utbytte av studiehverdagen. Ved siden av klasserom, grupperom, lab-plasser og en stor felles kantine, har skolen eget filmstudio med Hordalands største greenscreen, fotostudio og en stor avdeling med lydstudioer og innspillingsrom.

– Hva er det beste med å studere på Noroff?

Vi har blitt gode venner, som støtter og hjelper hverandre i arbeidet, samtidig som vi bygger et sosialt samhold etter skoletid.Liv Martem Midttun

– Det beste med å studere på Noroff er erfaringen vi får med tanke på hvordan vi skal forholde oss til kunder, sier Marita.

– Jeg synes det beste er de veldig hyggelige medstudentene og lærerne som fremmer godt samhold, sier Liv. – Det er veldig spennende, og jeg liker å være kreativ.

– Noroff har fine lokaler og gode lærere du kan snakke med som hører på deg. Du får bedre personlig kontakt med lærerne her, sammenlignet med for eksempel et universitet, sier Tom Arne. – Du føler du blir sett og hørt.

Utvider fagskoletilbudet

Fra høsten 2016 er fagskolestudiene internettmarkedsføring og teknisk design med DAK 2D/3D planlagt for oppstart ved Noroff Bergen.

De eksisterende studiene grafisk design, lyd- og musikkproduksjon, filmproduksjon, 3D design og animasjon, 3D spilldesign, 3D filmproduksjon, nettverk- og IT-sikkerhet og nettverks- og systemadministrasjon vil fortsette.

Dette betyr at alle fagskolestudiene i Noroff-porteføljen vil være tilgjengelige i Bergen.

– Vi er svært tilfreds med å kunne utvide vårt studietilbud i Bergen. Det sier rektor Aage Alexander Foss, som gir mye av æren for utvidelsen til lærerstaben:

– Lærerkreftene i Bergen har en unik kombinasjon av bransjerettet kompetanse og undervisningserfaring. Det er derfor vi klarer å utvide studietilbudet vårt, sier han, og skryter samtidig av Noroff Studentforening:

– Studentforeningen i Bergen er helt fantastisk. De jobber for et godt og sunt skolemiljø, og bidrar til et aktivt og pulserende studentmiljø. Foss minner også om at alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning. 

– Læremetoden er amazing

Jeg tror ikke du kan ta dette studiet et annet sted og få samme læringsutbytte som på Noroff.Tom Arne Monsen

Tom Arne sier lærerne er flinke til å motivere:

– Det du teoretisk lærer får du prøvd ut rask selv og du får feedback hele tiden. Den praktiske læremetoden her er amazing. Å lese tusenvis av sider gir ikke samme læringsutbytte for meg, sier han, og legger til at man jobbe for det hvis man vil bli god.

Lærerne er engasjerte og dyktige mennesker. De fremstår mer som veiledere enn lærere, sier Liv.  – De kan være strenge men rettferdige, legger hun til.

Marita sier de hjelper studentene med å utvide grensene sine:

– Vi har veldig gode lærere som er flinke til å pushe oss til å gjøre mer enn vi tror vi klarer, sier hun.

Både Liv og Marita anbefaler fagskolestudiet grafisk design:

– Jeg vil anbefale grafisk design fordi det er et utrolig spennende yrke med mange valgmuligheter, sier Marita.

– Dagens samfunn baserer seg mer og mer på det digitale innenfor hverdagen, hvilket gjør at vi trenger flere grafiske designere og andre kreative yrker, sier Liv.

– Jeg tror ikke du kan ta dette studiet et annet sted og få samme læringsutbytte som på Noroff, sier Tom Arne om 3D filmproduksjon. – Du har mulighet til å kommunisere med andre studenter på skolen, som gjør at du kan dele og få feedback hele tiden av mennesker som driver med det samme som deg. 

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top