Fra august 2021 skal Noroff utdanne studenter i maskinlæring og UI-design. – Et enormt behov for denne kompetansen, sier rektor. 

Anvendt maskinlæring og UI-design er de nyeste teknologiutdanningene i porteføljen til Noroff School of Technology and Digital Media. 

Rektor på Noroff Fagskole, Aage Alexander Foss, er svært fornøyd med de nye tilskuddene.

– Vi ser et enormt behov for denne kompetansen og gleder oss veldig til utdanne studenter innen anvendt maskinlæring og UI-design allerede fra august, sier han.

Vi ser et enormt behov for denne kompetansen.Aage Alexander Foss, rektor Noroff Fagskole

Anvendt maskinlæring blir i første omgang tilgjengelig som nettstudium. UI-design blir tilgjengelig både som nettstudium og på campus i Oslo. Begge utdanningene er årsstudium. 

Det kan søkes studieplass allerede nå. 

Gå rett i jobb etter utdanningen 

Foss understreker at begge utdanningene er praktisk rettet, og gir hands-on-kompetanse som næringslivet har behov for.

– Maskinlæring er et teknologifelt i rivende utvikling. Dette er et område innen kunstig intelligens, og handler om å lære systemer hvordan systemene selv kan lære fra data. Målet er å gjøre det mulig for systemet å identifisere mønstre uten videre programmering, noe som gjør denne fremgangsmåten svært verdifull for selskaper, sier han.

– UI-design er sentrert rundt den visuelle utformingen av elementene som en bruker kan samhandle med i et digitalt produkt. Studiet gir kompetanse til å utvikle brukergrensesnittdesign for digitale enheter med sterkt fokus på tilgjengelighet og brukersentrerte designprinsipper på tvers av forskjellige plattformer, sier Foss.

– Dere har allerede et program i UX-design. Hva er forskjellen på UX og UI?

– I korte trekk handler UX mer om selve brukeropplevelsen ved et digitalt produkt eller applikasjon, mens UI handler mer om det spesifikke produktet brukeren samhandler med. Det er ingen tvil om disse fagområdene er nært beslektet, sier han.

– UX-design har allerede rukket å bli en av våre mest populære utdanninger, så det er passende at vi nå komplementerer porteføljen vår med UI-design.  

Alle studier på Noroff er godkjent for lån og stipend i Lånekassen.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Les mer om studiene

Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Med anvendt maskinlæring kan du lære systemer å lære fra data. Bli attraktiv for jobber innen kunstig intelligens og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top