grafisk design, Noroff

Jeg liker å tenke på grafisk design som et puslespill. Du får oppgaver der noen biter er fastsatt, men hvordan bildet blir til slutt er helt opp til den som designer, sier Bjørg Helene.

Etter å ha jobbet ett år som arkitekt merket Bjørg Helene Andorsen (31) at elementene hun trivdes med innen fagfeltet stort sett manglet i hennes daglige oppgaver.

Jeg var innstilt på å legge inn en innsats for å finne en jobb der visuell kommunikasjon var selve essensen, sier 31-åringen.

Hun kom deretter raskt over grafisk design-studiet hos Noroff Nettstudier.

Etter noen søk på nettet fant jeg ut at det var mulig å ta studiet som deltidsstudier på nett. Det passet helt perfekt i min situasjon, sier 31-åringen.

Ved siden av å studere hos Noroff har hun drevet sitt eget foretak, Bjørg Helene Design.

«"

Studentarbeid: –  Gjennom studiet har jeg fått selvsikkerheten i at jeg faktisk er kreativ, sier Bjørg Helene. Foto: Skjermdump

– En utrolig god mestringsfølelse

Med nye oppgaver annen hver uke med tilhørende leksjoner og videoer ble det både moro og utfordrende å studere. Bjørg Helene Andorsen

Nettstudier fungerte veldig bra. Med nye oppgaver annen hver uke med tilhørende leksjoner og videoer ble det både moro og utfordrende å studere. Jeg likte veldig godt å få studiet oppdelt på denne måten, og det gjorde det mye enklere å fokusere på det man har på agendaen der og da.

Hun fortsetter:

En oppgave kan ha utrolig mange løsninger, avhengig av hvilke biter du velger å bruke. Jeg har lært alt ifra komposisjon, farger, typografi, spesifikke programmer og tegning. Det er så mye man kan ta for seg, og det er alltid noe mer å lære. Fagfeltet er veldig bredt og jeg liker at man kan velge å spesialisere seg, eller være en generalist.

Den mest utfordrende modulen i studiet var web design, forteller Bjørg Helene, og følger opp med å si at hun kanskje hadde kodet 100 linjer med CSS og HTML fra før. 

– Man kan si at det var en skikkelig bratt oppoverbakke for meg. Med min bakgrunn i plansjer og bøker fra arkitektstudiet (som er så statisk som du får det), var det å lage et godt design i et medie som endret seg utenfor din kontroll en prøvelse.

Oppgaven som hørte til denne modulen var å lage en nettside som viste menyen til en fiktiv sushi-restaurant.

– Når jeg fikk på plass nettsiden og den var responsiv jevnt over, da hadde jeg en utrolig god mestringsfølelse, smiler hun. 

«"

Studentarbeid: Responsiv nettside laget av Bjørg Helene. Foto: Skjerdump

Fikk jobb hos KFUK-KFUM

Tre måneder før hun var ferdig med første året på studiet hos Noroff ble hun ansatt som grafisk designer hos KFUK-KFUM Norge.

De var veldig imøtekommende og jeg fikk i starten jobbe 40 prosent, slik at jeg kunne ha tid til å fullføre studiet mitt. Den siste måneden gikk stillingsprosenten min opp til 80 prosent.

Hun forteller at arbeidshverdagen hos KFUK-KFUM er veldig variert.

Det er en stor og bred frivillig organisasjon, og jeg har arbeidet med blant annet animasjon, web design, mal-utvikling - og en mengde trykksaker. Denne høsten ser det ut til å bli noe mer konseptutvikling og arbeid med foto. Ingen dag er lik, og det er alltid noe nytt å lære, sier Bjørg Helene.

Drar stor nytte av studiet i jobben

Nå som du er ferdig med studiet, opplever du at du får brukt noe av det du lærte hos Noroff i jobben?

Med erfaringen jeg har fått bygget opp i løpet av studiet, så er jeg både effektiv i de ulike programvarene og kan lettere se når noe fungerer. Bjørg Helene Andorsen

Så absolutt! Så mye er utrolig likt, med unntak av tiden man har til rådighet. På jobb har jeg flere ulike prosjekter så og si daglig, og ofte kommer det prosjekter inn med korte frister. Selv om det underveis i studiet alltid føltes som om det var enormt mye å komme gjennom og at man hadde dårlig tid på å lære alt, hadde jeg nok tid til å utvikle meg i den kreative fasen til å dra utrolig stor nytte av det nå.

I stedet for å bruke en hel dag på å skisse thumbnails, bruker hun nå et kvarter.

– Med erfaringen jeg har fått bygget opp i løpet av studiet, er jeg både effektiv i de ulike programvarene og kan lettere se når noe fungerer.

Hvem passer nettstudier for?

Nettstudier passer for deg som kan ta ansvar og styre hverdagen din selv. Hvis dette høres overkommelig ut, er tilværelsen som nettstudent fantastisk! Å kunne være helt uavhengig av en campus var veldig frigjørende, og jeg må innrømme at jeg trives veldig godt med å arbeide ute, på bibliotek eller på kaféer.

Hvilke/hvilket råd vil du gi til nye nettstudenter?

Ta i bruk alle de hjelpemidlene som faktisk følger med studiet! Les bøker via det digitale biblioteket Noroff har, post spørsmål og svar andre på forumet; og bruk LinkedIn Learning til det fulle!


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design (2-årig)

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top