– Etter to år som nettstudent ble jeg vant til å styre studiehverdagen, sier Kjetil Myhren.

– Det som gjør 3D-faget så interessant for meg er at jeg får muligheten til å gi liv til idéene mine og skape noe eget, sier Kjetil Myhren (24).

I ryggsekken har han en fersk bachelorgrad fra Teesside University. Bachelorgraden inneholder 3D design og animasjon og 3D spilldesign som har tok på Noroff Nettstudier.

– Planen var hele tiden å ta bachelor. Teesside var det rette valget for meg ettersom skolen hadde god kontakt med industrien, sier han.

Overgangen fra nettstudier til bachelorstudiet var smertefri.Kjetil Myhren

– Dro nytte av selvdisiplinen

– Overgangen fra nettstudier til bachelorstudiet var smertefri. Jeg var nettstudent hos Noroff i to år, og ble vant til å styre studiehverdagen selv. Jeg føler at jeg dro nytte av selvdisiplinen jeg hadde opparbeidet meg ved å studere på nett.

Kjetil forteller at han valgte nettstudier for unngå flytting og transport.

– Grunnen til at jeg valgte å bli nettstudent var at jeg kunne spare mye tid på reising til og fra skole, og slapp å flytte. For meg var nettstudier midt i blinken, ettersom jeg kunne starte dagen så snart kaffen var klar på kjøkkenet, uten å kaste bort for mye tid på en skolevei.

– Å studere uten å møte opp i et fysisk klasserom skaper jo større avstand mellom student og lærer, men med god veiledning fra nettlærerne og flittig bruk av online resurser har det ikke vært noe problem.

– Faglærerne mine var hyggelige, løsningsorienterte folk som var dyktige på faget sitt. De brukte god tid på å gi meg feedback og hjalp meg å forstå hvordan jeg kunne forbedre arbeidet mitt, sier han.

Artikkelen fortsetter... 

 

Medstudenter: Kjetil og medstudenter på Expotees London. Bildet ble tatt hos Double Negative, mens studentene viste frem prosjektene sine der. Foto: privat.

Anbefaler å ta bachelor

Teesside University er at av Noroff sine samarbeidsuniversiteter, hvor studenter som har fullført to år på enkelte fagskolestudier kan ta tredjeåret på en bachelor i utlandet.

Lærerne på Teesside har god erfaring fra industrien.Kjetil Myhren

– Det var et veldig lærerikt år på Teesside. Man må grave mer for å få kritisk feedback men lærerne på Teesside har god erfaring fra industrien, og er både glade og flinke i å lære bort. Jeg har vokst utrolig mye på å dele idéer og diskutere forskjellige workflows med dem.

– Universitetet har mange fritidsaktiviteter å by på. Skolen er godt utstyrt, og har alt du trenger av maskiner og software. Dessuten får man anledning til å bli kjent med andre studenter som brenner for akkurat det samme som en selv på tvers av nasjonaliteter.

– Jeg vil absolutt anbefale å ta bacheloråret her, sier Kjetil.

Artikkelen fortsetter under videoen...

Video: Kjetil sitt avsluttende prosjekt på Teesside.

– En spilldesigner må lære hva som driver spillerne

– Hva skal til for å lykkes med spilldesign?

– Et bra spilldesign er sjeldent laget på en dag, sier Kjetil og utdyper:

– Som spilldesigner er det smart å opparbeide seg kjennskap til mange forskjellige spilltyper for å lære seg hva som driver spillerne til å dedikere flere timer av livene sine på å levle karakteren eller nå målet. Det dreier seg blant annet om å sette mål som motiver spilleren, både på kort og lang sikt.

Til syvende og sist handler det om å jobbe med porteføljen.Kjetil Myhren

I ferier og fritid har Kjetil brukt mye tid på å utforske områder han er mindre erfaren på:

– Å gjennomføre egne prosjekter på siden av skolen er noe jeg vil anbefale alle som studerer 3D, sier han og legger til:

– Jeg har også alltid hatt øynene åpne for nye teknikker og workflows, og testet dette ut i flere av prosjektene jeg har jobbet med på fritiden.

– Til syvende og sist handler det om å jobbe med porteføljen, knytte de rette kontaktene, og søker på jobbene som finnes der ute. Når skolen du går på har god tilknytning til industrien, er det større sjanse for at de kan hjelpe deg å nå så langt du vil, sier Kjetil.

Se mer arbeid fra Kjetil Myhren her.


Relaterte studier

3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top