Elise (19) trives med å være nettstudent: – Det er helt nydelig! sier hun.

Nettstudent Elise Åkesson (19) er akkurat ferdig med første studieåret av det toårige utdanningsprogrammet grafisk design. I august begynner hun på andreåret.

– Det er helt nydelig! sier Elise. – Vi har gode lærere som hjelper oss så mye de kan. De er tålmodige, og presser oss ut av vår komfortsone.

– Hvordan opplever du studiet ditt?

– Grafisk design er veldig utfordrende, men lærerikt. Man lærer så utrolig mye nytt uten at man tenker over det. Det å se forbedringen min på det siste året er helt sykt.

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor du jobber kreativt med visuell kommunikasjon. Studiet passer for digitale hoder som vil jobbe med strategisk design, illustrasjon, foto, web og motion design.

I tillegg til nettstudier, er studiet tilgjengelig i Oslo, Kristiansand og Stavanger.

Vi har gode lærere som hjelper oss så mye de kan. De er tålmodige, og presser ut av vår komfortsone.Elise Åkesson

– Var du skeptisk til noe før du valgte utdanning?

– Ja, at studiet var på engelsk. Jeg var veldig redd for hvordan dette kom til å gå, men med tålmodige lærere gikk dette utrolig fint. Når man studerer på engelsk får man samtidig utviklet seg i språket, sier hun og legger til:

– Jeg er glad for at jeg valgte det jeg gjorde.

Studentarbeid: Elise Åkesson.

– Studenten i fokus

Nettstudenter får tilgang til et digitalt klasserom med undervisningsmateriell og videoleksjoner. Gjennom en kombinasjon av selvstendig arbeid og samarbeid med lærer og andre nettstudenter, arbeider de seg målrettet gjennom studiet. Noroff Nettstudier har fire oppstarter av fagskolestudier. Disse er i januar, mars, august og oktober.

– Hvordan synes du nettstudier fungerer?

– Jeg fungerer ikke tidlig på morgenen, sier Elise. – Det at jeg kan styre min hverdag slik jeg vil er helt fantastisk! Jeg jobber best når jeg har motivasjonen til det, og det får jeg av å velge selv når jeg skal jobbe.

– Hvordan vurderer du faglærerne dine?

– Lærerene er dyktige og tålmodige. De forstår om vi sliter, og hjelper så mye de kan.

Jeg jobber best når jeg har motivasjonen til det, og det får jeg av å velge selv når jeg skal jobbe.Elise Åkesson

– Ville du anbefalt Noroff Nettstudier til andre?

– Ja, for her får studenten være i fokus. Vi blir hørt, og vi har utviklet oss enormt. Noroff har et stort fokus på utviklingen til studentene.

Vil ta bachelor i utlandet

Etter to år på Noroff Fagskole kan studenter søke seg rett direkte inn på tredjeåret hos en samarbeidsinstitusjon og ta bachelor i utlandet. Når Elise er ferdig med to år på grafisk design, ønsker hun å reise til Melbourne:

– Jeg har lenge hatt ønsker om å reise til Australia. Dette blir min sjanse til å oppleve drømmen min, samtidig som jeg får en bachelorgrad ut av det. Deakin University passer utrolig godt for min studieretning. Det er en skole som med fokus på medier. Det er bred kompetanse på campus som vet jeg vil dra nytte av. I tilleg har jeg alltid drømt om å bo på campus. Det å ha et skikkelig universitetssamhold virker helt fantastisk.

Dette blir min sjanse til å oppleve drømmen min, samtidig som jeg får en bachelorgrad ut av det.Elise Åkesson

– Ser du frem til å reise?

– Jeg er en veldig familiekjær person, så det blir tungt å reise fra familie og venner her i Norge. Jeg reiser alene til Australia, så det blir en opplevelse jeg vet jeg vil vokse mye på. Jeg vet jeg vil oppleve mye, og få venner der nede, noe jeg gleder meg grusomt mye til! smiler hun.

Vi ønsker Elise lykke til med andreåret på grafisk design, og god til Australia når den tid kommer.

Les også: 17 grunner til å søke studieplass på Noroff


Designstudier på Noroff

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor du jobber kreativt med visuell kommunikasjon. Studiet passer for digitale hoder som vil jobbe med strategisk design, illustrasjon, foto, web og motion design.

  2 år (evt. 1 år)
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er en praktisk utdanning hvor du lærer både visuell og teknisk utvikling av brukerorienterte løsninger for web- og mobile enheter.

  2 år
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli en 3D-designer og skap naturtro animasjoner, miljøer og visualiseringer. Gi liv til spill og filmer, og lag 3D-bilder av fremtidige produkter.

  1 år
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Bli med i frontlinjen av moderne konstruksjon, og jobb med å tegne, modellere og visualisere bygg og konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  1 år
  Oslo
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Top