– Jeg tror vi ser ham jobbe for Disney en dag, sier 3D-lærer.

I følge 3D-lærerne på Noroff Nettstudier er Mats Myrvold blant de mest talentfulle 3D-spirene noensinne. De mener han kan nå så langt vil.

– Hva er det som gjør 3D så interessant?

– Det mest fascinerende med 3D er muligheten til å gi idéer liv og følelser, og dele dem med andre. Det er det som gir meg gnisten. Ingenting slår følelsen etter mange uker med svette og tårer når man kan se en idé komme til liv på skjermen, sier Mats.

Mats begynte først på det ettårige studiet 3D design og animasjon. Han sier studiet ble morsomt så snart han ble kjent med verktøyene:

– Det var mye jobb i starten siden jeg var nybegynner med 3D, men etter noen uker ble jeg bedre kjent med verktøyene. Da ble det veldig morsomt. Jeg hadde god kontakt med lærerne og de var veldig hjelpsomme. 3D design og animasjon var et av mine mest lærerike år.

Jeg visste at dette var noe jeg ville drive med resten av livet.Mats Myrvold

– Hva gjorde at du ønsket å gå videre på 3D filmproduksjon?

– Etter 3D design og animasjon var jeg helt solgt. Jeg visste at dette var noe jeg ville drive med resten av livet, så det var aldri noe tvil at jeg ville fortsette på 3D filmproduksjon. Det handler ikke bare om å lage en fin 3D-figur, men også å kunne fortelle og skape en historie. Kun fantasien setter grenser.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Mats Myrvold, Nettstudier

Character av Mats Myrvold.

Var med på Trolljegeren

Mats holder i dag på med sin bachelor i interaktive medier - animasjon. Han sier at interessen for å jobbe med levende bilder kom på et norsk filmsett: 

– Da jeg var 16 år fikk jeg være med på den norske spillefilmen Trolljegeren hvor jeg jobbet med fysiske spesialeffekter. Det var et magisk år med mange inntrykk. Det var slik jeg fant ut at jeg ville jobbe med film. Å bli invitert på premieren sammen med regissøren og alle skuespillerene, og se det du har laget på kinolerretet, er helt magisk. Jeg får frysninger bare av å tenke på det.

Mats har en unik stå-på-vilje. Han er full av guts og gir seg aldri.Kristian Foshaug, 3D-lærer

3D-lærer Kristian Foshaug er en av lærerne som er imponert over Mats, og det mangler ikke på lovord:

– Mats har en unik stå-på-vilje. Han er full av guts og gir seg aldri. Selv om han får gode tilbakemeldinger har han alltid vilje til forbedring. Jeg tror vi ser ham jobbe for Disney en dag! sier Foshaug.

– 3D-lærerne på nett har beskrevet deg som den kanskje mest talentfulle studenten noensinne. Hva tenker du om det?

– Det er veldig smigrende. Jeg har fått veldig mye skryt på Noroff Nettstudier. Det er mye jeg er fornøyd med selv, men man kan alltid bli bedre. Jeg er veldig dedikert til det jeg driver med, og brenner virkelig for dette. Noen studenter gleder seg til sommerferie. Jeg er den som heller gleder meg til å kunne skape mer og bli enda bedre, sier Mats.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Mats Myrvold, Nettstudier

Karakterdesign av Mats Myrvold.

– Nøkkelen til nettstudier er prioritering

– Hvorfor valgte du å studere på nett?

– Jeg ville ikke forplikte meg til å møte opp i et klasserom hver dag. 3D er et fagfelt hvor man sitter mye på datamaskinen, så det fungerer veldig bra som nettstudium. Jeg jobber også fullt ved siden av studiene, og har eget enmannsforetak hvor jeg hjelper kunder med logodesign, tegninger, 3D og andre ting. Jeg er et menneske som liker frihet. Derfor er nettstudier midt i blinken.

– Hvordan er en vanlig studiedag for deg?

– En normal studiedag er å stå opp klokken seks, hente kaffe, og løpe og slå på PCen. Normalt starter jeg med skissing en halvtimes tid, bare enkle tegninger for å få i gang kreativiteten. Når jeg er ferdig med å "varme opp" starter jeg med skolearbeid. Kreativitet kan ikke settes på pause. Det kommer og går. Når det først er der så pumper det gjennom kroppen, og man må bare skape.

Jeg ville ikke forplikte meg til å møte opp i et klasserom hver dag.Mats Myrvold

– Er det vanskelig å finne tid til studiene?

– Tid finnes det alltid. Det handler om dedikasjon, prioritering og motivasjon. Nøkkelen til nettstudier er prioritering.

– Hva overrasket deg mest med å studere på nett?

– Selv om man sitter hjemme så føler man at man er del av et miljø der alle har samme mål. Jeg kjente ingen andre før jeg begynte, men er blitt kjent med mange fantastiske personer under studietiden.

– Hvordan vurderer du nettlærerne?

De er veldig flinke og hjelper alltid. De kan utrolig mye og har som regel svar på det man lurer på.

– Hva er dine planer fremover?

– Planene fremover å er fullføre bachelorgraden i animasjon. I mellomtiden skal jeg fortsette å brenne for 3D og filmskaping, og forhåpentligvis jobbe sammen med de store.

Besøk gjerne Mats sin facebook-side og instagram: @mats_myrvold


3D-studier på Noroff

Alle våre 3D-studier er tilgjengelige i klasserom og som nettstudier.

VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Ønsker du å jobbe med visuelle effekter i film og TV? I dette studiet lærer du å jobbe profesjonelt med VFX innen 3D, animasjon, rotoscoping, tracking, retusjering og compositing.

  2 år
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli en 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt spillinnhold. Studiet gir innblikk i spillbransjens utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  2 år
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli en 3D-designer og skap naturtro animasjoner, miljøer og visualiseringer. Gi liv til spill og filmer, og lag 3D-bilder av fremtidige produkter.

  1 år
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Bli en 3D filmregissør og lag animerte 3D-filmer ved hjelp av programvare og 3D-karakterer. Studiet dekker alle produksjonsfaser, fra idé til ferdig film.

  2 år
  Tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - animasjon

Dette bachelorstudiet gir en solid forståelse av animasjonsbransjen. Hovedfokuset er å designe, skape og sette sammen karakterer for spill, film og historiefortelling.

  3 år
  Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir bachelorgrad
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - spill

Dette bachelorstudiet har hovedfokus på spilldesign og spillutvikling, og forbereder deg på en rekke roller innen underholdningsbransjen og kreative næringer.

  3 år
  Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir bachelorgrad
Les mer
Top