Ved å velge nettstudier fikk jeg muligheten til å ta den utdanningen jeg ønsker, sier 27-åringen.

Jeg har alltid hatt et ønske om å ta en kreativ utdanning. Grafisk design har mye å by på, mye kreativ jobbing og man må ofte ut av komfort sonen. For meg ser det ut som et variert yrke som kan være spennende over lang tid, sier Andre.

Andre Engelsvoll er 27 år gammel, bor i Sandnes og studerer grafisk design på Noroff. Han kombinerer studietiden sin med både jobb og familie, nettstudier ble derfor det naturlige valget.

Grafisk design har mye å by på, mye kreativ jobbing og man må ofte ut av komfort sonen. Andre Engelsvoll

Det jeg har likt best på studiet så langt er fagene logo design og typography. Logo design var det jeg likte best før jeg startet studiene. Typography hadde jeg mindre kjennskap til, men det er så mye å lære seg her og det er noe du får brukt for innenfor alt i grafisk design. Så det har vært veldig interessant, forteller han.

Jeg synes grafisk design er et veldig innholdsrikt og variert fagfelt. Det er mye spennende å lære, og man får utviklet kreativiteten til å kunne ta i bruk det man lærer, alt fra logo design til websider. Jeg opplever også at det jeg lærer er relevant. Fra første året har jeg lært en god del om hva jeg senere kan jobbe med.

Han fortsetter:

Om jeg står fast med en oppgave eller ønsker tilbakemelding på et prosjekt så får jeg alltid rask og god oppfølging fra faglæreren. Tilbakemeldingene hjelper meg med å se hva som funker og hva som kan forbedres og hvorfor, forteller Andre.

«"
Foto: Adobe Stock

En fleksibel hverdag

Nettstudier fungerer veldig bra. Det å kunne styre studiehverdagen selv kommer veldig til nytte. Ved å velge nettstudier fikk jeg muligheten til å ta den utdanningen jeg ønsker. Jeg har fulltidsjobb jeg en liten datter, så å studere på nett passet meg midt i blinken.

Han fortsetter:

Jeg studerer som regel på kveldstid og helger. Jeg har satt opp et lite kontor hvor jeg kan sette meg ned å fokusere på studiene. Dagene går i jobb og å være sammen med familie, så setter jeg av noen timer på kveldstid til studier. Av og til kan noen uker være mer hektiske enn andre, så da flytter jeg litt rundt på dagene og tar litt igjen i helga.

Jeg liker godt det at jeg kan sette opp en egen plan og være fleksibel når det trengs. Det er veldig greit å kunne flytte litt rundt på studiene, sier han.

Jeg liker godt det at jeg kan sette opp en egen plan og være fleksibel når det trengs. Andre Engelsvoll

Hvilke råd vil du gi til nye studenter?

Lag en plan som passer inn i din hverdag! Det er viktig med disiplin og ikke minst å ha det gøy, avslutter han.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top