Filip Mekki, Fukuo, lyd og musikkproduksjon

Sangen Faceless gikk rett inn på spillelisten New Music Friday på Spotify, og bringer et viktig budskap til dagens unge.

Spillelistene New Music Friday og Ny Pop har begge over 100.000 følgere, hvor Noroff-releasen er listet. Det er med andre ord mange som får høre Faceless i disse dager.

Sangen handler om at man må passe seg for ikke å bli for oppslukt av eget selvbilde i sosiale medier. Mange føler seg kjipe selv, fordi man ser den beste siden av andre hele tiden. Det er viktig å ta et steg tilbake og tenke på hva man poster, og hvordan ting man ser på internett påvirker.

De kloke ordene kommer fra Filip "Fukuo" Mekki (23), artisten bak låten. 

Mann av hell og lykke

Jeg håper vi alle kan være litt mer oppmerksomme på hva sosiale medier gjør med tankegangen vår. Man blir fort avhengig. Det er lurt å la hjernen få hvile fra konstant stimuli, som disse kanalene gir oss.

23-åringen studerer andre året med lyd- og musikkproduksjon i Bergen.

Hvorfor artistnavnet Fukuo?

Fukuo kommer faktisk av en skrivefeil. Det var en gang jeg skulle skrive navnet mitt på et tastatur og det ble litt kluss. Jeg søkte etterpå opp hva Fukuo betyr- det var tilfeldigvis japansk og betyr "mann av hell og lykke". Det er litt det samme med låtene mine, de blir bygget opp av små, happy accidents.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Gode tilbakemeldinger: Filip forteller at han har fått mange gode ord fra venner og familie, og at det betyr mye for han. Foto: Olve Austefjord.


– Bitt av plateselskap-basillen

Faceless blir andre låten vi slipper ut på Noroff Records, så vi blir bare bedre og bedre på dette. Filip "Fukuo" Mekki

I tillegg til å være student jobber Filip i Noroff sitt plateselskap, som ble startet opp i fjor.

Det er veldig lærerikt og nyttig å jobbe i plateselskapet ved siden av studiene, for å forstå hvordan utgivelser påvirkes av alt for- og etterarbeid man gjør. Faceless blir andre låten vi slipper ut på Noroff Records, så vi blir bare bedre og bedre på dette.

– Hvor håper du at veien går videre?

Jeg kommer til å fortsette med noe musikkrelatert. Nå som jeg er bitt av plateselskap-basillen skal du ikke se bort i fra at jeg tar med meg den rollen videre også.

Har du noen tips til andre som vurderer å studere lyd- og musikkproduksjon?

Hvis du har lyst til å drive med musikk, som produsent eller artist, anbefaler jeg absolutt å gå lyd- og musikkproduksjon. Det er en veldig god erfaring og man bygger kunnskap hele veien. Det viktigste er å gi full innsats, slik at du lærer mye og får mest mulig ut av studiet.

Hør Faceless på Spotify og følg Noroff Records på Facebook her

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top